blog

BLOG Succes

Retailing 1758

BLOG Succes
In zijn columns en blogs geeft Eugen Uppelschoten, eigenaar van Bikeshop Amersfoort, zijn visie op de branche. Foto Tweewieler

Nu het kalenderjaar weer op z’n eind loopt en de drukte in de winkel sterk is afgenomen, komt er ruimte om terug te blikken en vooruit te kijken. Elk najaar organiseren we hier met het team een speciale bijeenkomst voor. We kijken samen naar wat we hebben gerealiseerd, wat er valt te vieren en waar we nog wat van kunnen leren. Van daaruit bepalen we ook de focus voor het komende seizoen.

Het is elk jaar opvallend om te zien dat het team heel goed weet te benoemen wat er allemaal aan schort en beter moet. Het lijkt dat alles wat wel bereikt is en goed is gegaan snel wordt vergeten.

Met dit in mijn achterhoofd was ik er even goed voor gaan zitten. Alle dingen die we hebben aangepakt, georganiseerd, bedacht, opgelost etc etc heb ik voor de bijeenkomst eens allemaal op papier gezet. De lijst was verrassend lang en belangrijker nog, we werden er op slag vrolijk van.

Stilstaan bij succes

Ik bedacht me dat het zo menseigen is om te focussen op wat er niet goed gaat. Dat is ook logisch en goed, daar zit immers de noodzaak. Dingen die niet werken moet je zo snel mogelijk wel laten werken of er afscheid van nemen. Maar aan de andere kant werkt het heerlijk aanstekelijk om stil te staan bij succes. We worden er blij van en het moedigt aan om door te pakken.

En dus zijn we al een tijdje met volle kracht vooruit aan het aanpakken. Winkel, werkplaats en magazijn zijn op de schop. Opschonen, herindelen, presentaties verbeteren, meer sfeer creëren, kennis delen en vergroten, plannen maken voor zomer 2018, werkwijze afstemmen, knelpunten verhelpen, voorraadbeheer optimaliseren, assortiment screenen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Heb jij een idee of succes?

Deze buzz maakt dat ik deze tijd van het jaar misschien wel het leukst vind. Heerlijk om zoveel te veranderen, moet er niet aan denken dat alles door zou kabbelen, ik zou er moe van worden. Heb jij een geweldig idee of succesje? Mail (eugen@bikeshop.nl) of bel me (033-4651321), je krijgt er een succesidee voor terug.

Reageer op dit artikel