blog

Van de Winkelvloer: Wat heb ik nu weer aan mijn fiets hangen?

Retailing 1437

Van de Winkelvloer: Wat heb ik nu weer aan mijn fiets hangen?
Uitdragen dat iets dat voorheen gratis was, nu geld kost, is knap ingewikkeld, vindt Eugen.

In deze Van de Winkelvloer beschrijft Eugen Uppelschoten een waargebeurde, maar ongeloofwaardige gebeurtenis. ‘We schrijven 31 maart 2016. Er komt een vrouw de winkel binnen. Ze meldt dat ze haar reparatiefiets op komt halen. Het blijkt om een fiets te gaan die in oktober 2013 bij ons is gebracht!!!

Op de reparatie nota staat een lange historie van uiteenlopende pogingen om deze mevrouw te contacten. Allemaal zonder succes. De vrouw staat erbij alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat je een fiets pas na tweeënhalf jaar komt ophalen. Ik kijk om me heen en denk ‘waar hangt de camera, dit is een grap, morgen is het pas 1 april’. Maar ze blijft me stoïcijns aankijken, ze meent het echt!

Ik vraag haar hoe ze dat voor zich ziet. Tweeënhalf jaar lang niets van je laten horen en nooit reageren op verzoeken. Ze meldt dat ze destijds wel had laten weten dat ze de fiets niet direct op kon halen. ‘Niet direct is toch heel iets anders dan tweeënhalf mevrouw?!’ Ze zegt dat het nu net is alsof ik haar iets verwijt. Ik kijk nog een keer goed om me heen maar zie toch echt geen verborgen camera en het is zeker weten nog geen 1 april.  

Ik vertel haar dat de reparatiekosten en aangekondigde stallingskosten inmiddels zo hoog waren opgelopen dat ze de waarde van de fiets hebben overschreden. En dat we ons daarom genoodzaakt hebben gezien de fiets te gelde te maken. Overigens zoals tijdig aangekondigd.

Haar gezicht betrekt enigszins. Ze verteld dat de fiets haar heel dierbaar is want deze is van haar inmiddels overleden moeder. Dan gaat haar gezicht weer in de plooi en staart ze me opnieuw stoïcijns aan. En ik denk ‘wat heb ik nu weer aan mijn fiets hangen’.

Ook andere Van de Winkelvloer-blogs leest u op tweewieler.nl.

Reageer op dit artikel