blog

Koninklijke aandacht

Retailing

Koninklijke aandacht

Het gerenoveerde BOVAG gebouw werd geopend door onze koning en ik mocht samen met Hans de Bruin van Gek van Fietsen onze koning bijpraten over fietsen. Naast de koning was ook minister Schultz van Milieu en Infrastructuur aanwezig. Zo’n ontmoeting staat stijf van de protocollen en we hadden maar even de tijd. In de korte tijd die we hadden ontstond echter een heel leuk gesprek.

We spraken over de toekomst, over het potentieel van fietsen. Ik geloof in fietsen, in de kracht van fietsen, in wat fietsen kan betekenen voor mensen. Ik geloof namelijk dat fietsen een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan veel maatschappelijke thema’s zoals gezondheid (en in het bijzonder overgewicht), bereikbaarheid, onafhankelijkheid en een gezonde leefomgeving. Ik vond het dan ook een hele eer om daarover met de koning en minister Schultz van gedachten te mogen wisselen. Fietsen hoort bij de Nederlandse cultuur. We verplaatsen ons op de fiets, we recreëren ermee en we sporten op de fiets. Ik vind dat uniek en ben daarom trots dat onze koning zelf ook fietst. Hij vertelde dat zijn hele gezin graag fietst en vond dat de gewoonste zaak van de wereld.
De minister moedigde ons als branche aan om veel aandacht te hebben voor fietsveiligheid met name bij elektrische fietsen. Er gebeuren steeds meer eenzijdige ongelukken met fietsers en dat baadt het ministerie zorgen. In dat kader zou het mooi zijn als we als branche qua productontwikkeling en voorlichting meer oog hebben voor veiligheid. Ik ruik kansen voor oplettende fabrikanten en slimme retailers.

Reageer op dit artikel