blog

Andere keuzes bij collectioneren

Retailing

Andere keuzes bij collectioneren

Het collectioneren is afgerond. Dit jaar had het maken van de juiste keuzes veel voeten in de aarde. Retailen kost steeds meer geld waardoor we meer dan ooit hebben moeten bekijken wat er onder aan de streep overblijft. Ons financiële resultaat dwingt ons daartoe. Hierdoor hebben we keuzes gemaakt die we anders nooit zouden maken.

We beoordeelden de leveranciers op allerlei zaken die van ons voor belang zijn. Voorheen bepaalden we primair de collectie op basis van de fietsen waar wij het meeste in geloofden en van de leverancier waar het prettig mee samenwerken is. Deze fietsen konden we dan met de beste overtuiging aan de man/vrouw brengen en zo hadden we het meeste plezier in ons werk. Naast marge hebben we ook heel erg gekeken naar andere aspecten die direct of indirect financiële consequenties hebben. Prijsstabiliteit, rijklaar-maak-tijd, storingen & garantie inclusief bijbehorende vergoedingen en de administratieve verwerking daarvan, verzendkosten, betalingskorting en bonusregelingen. Samen met andere belangrijke zaken zoals populariteit (verkoopbaarheid), beschikbaarheid, flexibiliteit en opgelegde verplichtingen hebben we getracht de juiste allesomvattende keuzes te maken. De keuzes die we hebben gemaakt hebben voor- en nadelen. Echter, doorgaan op dezelfde voet zou ook voor –en nadelen in zich blijven houden.
Nu de collectie weer is bepaald en de leveranciers zijn gekozen kunnen we de komende maanden met andere zaken aan de slag. Hoe zorgen we ervoor dat klanten het volgende seizoen ook weer voor ons kiezen?

Reageer op dit artikel