blog

Klein maar fijn

Retailing

Er zijn mensen die denken dat etaleurs alleen maar voor grote succesvolle winkels werken.

Er zijn mensen die denken dat etaleurs alleen maar voor grote succesvolle winkels werken.

Onlangs mailde een fietsenmaker met een winkel van 4 meter breed en 20 meter diep mij.
Wat nu? was de vraag.
Vanuit zijn werkplaats helemaal achterin keek deze man al jaren naar de voordeur. Links en rechts stonden metertjes stelling en fietsen, fietsen en nog eens fietsen. Prijsstickertjes op de spatborden boden de enige informatie voor de klant. Veel decoratierommel ‘versierde’ de winkel.
Ik ging op zijn plek achter de balie in de werkplaats staan en besloot  dat het systeemplafond eruit moest, dat rechts voor de balie een nieuw Schwalbe bandenrek moest komen en dat alle wandstellingen aan elkaar aan de linkerwand (voor de bezoeker rechts) moesten worden geplaatst.
Opeens stijgt de verkoop van tassen en andere accessoires. (ha!)
Het balkenplafond werd gespoten en alle bekabeling en spots werden in een stoere zinken goot geplaatst. De winkel werd niet groter, maar wel ruimtelijker; meer open voor de klant. Wanden en kozijnen werden opnieuw geschilderd. Heerlijk fris allemaal.
De ondernemer dacht dat zijn collectie nooit meer in de winkel zou passen, maar ging gaandeweg de dag steeds blijer kijken, omdat het mij natuurlijk wel altijd lukt. De wandstellingen hebben we opnieuw ingericht zodat het gemakkelijk en aantrekkelijk voor de klant werd.
Binnen een klein aantal dagen bereikten wij een totale make-over. Ik en Sharon waren er slechts 1 dagje.

Ik zou alle kleinere winkels een make-over adviseren. Lekker fris en opgeruimd het nieuwe jaar in. Alle oude troep en reclamematerialen weg.

Een andere routing, frissere kleuren. Dat is niet alleen goed voor de klant, maar ook voor u. Als een winkel jaren lang hetzelfde blijft verdwijnt de ‘spirit’.

Wat kunt u aan uw collega’s adviseren?

Hoe maakt u uw winkel aantrekkelijk?

Ron Haker

 

Ps.

Link  John Jo: http://fietsenmakersgezocht.hyves.nl

Reageer op dit artikel