artikel

Decathlon niet overal welkom

Retailing

Decathlon niet overal welkom
Deel van de pui van Decathlon Amsterdam, een van de eerste vestigingen in Nederland.

Decathlon, ’s werelds grootste sportretailer en grootste fietsenverkoper in Europa, opent woensdag 5 november in Apeldoorn zijn vierde vestiging in Nederland. Begin oktober kreeg Decathlon toestemming van de gemeente Arnhem om zich te vestigen in de Arnhemse Rijnhal. In Den Haag houdt men de vestiging van een Decathlon tegen.

Op dit moment zijn er Decathlons in Amsterdam, Best en Kerkrade. Naast de opening van de vierde Decathlon in Apeldoorn, opent Decathlon deze maand ook nog een vijfde winkel in Leeuwarden. De plannen voor een nieuwe Decathlon-vestiging roepen vaak protesten op van lokale retailers.

Twintig grootste gemeenten

Decathlon voert volgens CEO Eric Bodhuin gesprekken met de twintig grootste gemeenten van ons land om meer winkels te openen, maar zij vragen de retailer daarbij steeds om een filiaal in het stadscentrum te openen. Onder meer in Arnhem, Middelburg en Roermond verzetten lokale winkeliers zich tegen de komst van Decathlon. Bodhuin liet deze zomer weten niet tevreden te zijn met de groei van het winkelbestand in Nederland. Sinds de entree in 2000 beschikte de retailer nog maar over drie vestigingen.

Decathlon niet gewild in Den Haag

Zo meldt Omproep West dat het provinciebestuur van Zuid-Holland niet wil dat Decathlon een winkel opent in het Forepark langs de A4 in Den Haag. De provincie vreest voor winkelleegstand in het centrum van de stad door de aantrekkingskracht van de Franse sportretailer. Zuid-Holland staat geen grootschalige detailhandel toe buiten stadscentra. Een meerderheid van de partijen twijfelt over de komst van de sportretailer.

Omnisport Apeldoorn

Decathlon vestigt zich op de locatie Apeldoorn in het Omnisport-gebouw de Sport10 Experience. Bij de opening woensdag 5 november organiseert Decathlon daar een sportdag voor de groepen zeven en acht van plaatselijke basisscholen. Sportverenigingen uit Apeldoorn verzorgen lessen voor hun tak van sport en meerkamp-atleet Eelco Sintnicolaas geeft een clinic in atletiek. Vanaf 11.45 uur mag iedereen, jong en oud, zich inschrijven voor de clinics. ’s Middags om 13.00 vindt er een prijsuitreiking plaats waarbij deelnemers sportartikelen van Decathlon kunnen winnen. Apeldoornse oud-volleyballer Bas van de Goor en meerkamper Eelco Sintnicolaas zullen aanwezig zijn om prijzen uit te reiken en er wordt een breakdance-act opgevoerd.

Reageer op dit artikel