artikel

Samenwerking Wilmar Retail met Plan-IT Online

Retailing

Samenwerking Wilmar Retail met Plan-IT Online
Wilmar Retail van softwarehuis Sure-IT gaat samenwerken met Plan-IT Online van JDS bedrijfsautomatisering, die hun bedrijfspand hebben te Venray.

Wilmar Retail van softwarehuis Sure-IT gaat samenwerken met Plan-IT Online van JDS bedrijfsautomatisering te Venray. JDS heeft met de planmodule Plan-IT Werkplaats een groot aandeel in de automotive markt, terwijl Wilmar Retail bekend is in de fietsretail met onder meer kassasystemen.

JDS is sinds enige tijd ook op de markt actief met Plan-IT Online, een innovatieve online planmodule. Het succes van Plan-IT Online is niet onopgemerkt gebleven bij andere segmenten binnen de mobiliteitsbranche.

Plan-IT Online toegepast in fietsretail

Wilfred Furster, directeur-eigenaar van Sure-IT: “Een van onze klanten, John Vermeulen uit Uden, is gebruiker van Plan-IT Online en toen ik dit systeem zag, was ik direct enthousiast. Hier wilde ik alles over weten. Ik werd dan ook geattendeerd op de makers van deze planmodule, JDS uit Venray. Met Plan-IT Online zien wij unieke kansen voor de tweewielerbranche. Daar waar dit soort systemen al zijn ingeburgerd binnen de automotive markt, hebben we dit in de fietsenmarkt nog niet eerder gezien. Wij zijn een bedrijf dat graag vernieuwend optreedt en met Plan-IT Online kunnen we onze én nieuwe klanten nog beter bedienen.”

Nieuwe functionaliteiten in Wilmar Retail pakket

Furster: “Wilmar Retail is de nieuwe versie van het Wilmar winkelpakket. Het pakket is gebaseerd op de werking van Wilmar 2000, maar bevat ook veel nieuwe functionaliteiten en een betere, modernere interface waardoor nog sneller taken kunnen worden uitgevoerd. JDS is autoriteit op het gebied van werkplaatsplanning en heeft speciaal voor de fietsenbranche een aparte koppeling ontwikkeld met WilMar Retail. Daarnaast is voor klanten die (nog) geen gebruik maken van de WilMar Retail software, Plan-IT Velo als werkplaatsplanningssoftware beschikbaar. Met Plan-IT Velo wordt meer efficiency en een beter rendement gerealiseerd in de werkplaats  Men kan direct zien hoeveel capaciteit er nog beschikbaar is.”

In plaats van kaartjes

Julian Hendriks, commercieel directeur van JDS, vult aan: “Ik weet dat voordat John Vermeulen startte met Plan-IT het ouderwetse planbord met kaartjes voor 14 dagen helemaal vol stond. Nadat ze gestart waren met het digitale planbord hadden ze na 4 dagen al ruimte. Dat komt omdat alle werkzaamheden in tijdseenheden zijn ingebracht en alle lege plekken zo op een simpele manier ingevuld worden. Plan-IT Online gaat hierbij nog een stap verder. Het kan dan ook moeiteloos gekoppeld worden aan WilMar Retail.  Zo laat men op de website van de fietsenwinkel transparant zien wanneer er plaats is in de werkplaats. Het staat professioneel en de klant kan aan de blokken direct zien of er wel of geen ruimte is voor een reparatie. Daardoor wordt het gemakkelijker geaccepteerd door de klant en scheelt veel stress en discussies.”

Positief punt bij verkiezing tot Tweewielerwinkel van het Jaar

Furster: “Plan-IT Online is een welkome aanvulling op ons bestaande pakket en benadrukt ons vernieuwende karakter. Dat werd mede ingegeven door het jury oordeel van de BOVAG om John Vermeulen te verkiezen tot Tweewielerwinkel van 2014, waarbij de jury onder de indruk was van het digitaal plansysteem.” Ook Hendriks ziet deze voordelen terug bij zijn klanten: “Met behulp van onze planmodules kunnen klanten bijvoorbeeld via een mail worden herinnerd aan hun afspraak voor een onderhoudsbeurt en daarin staat ook een link naar het digitaal plansysteem. Hierdoor realiseren bedrijven inmiddels al zo’n 7 online afspraken per dag, wat ook weer veel telefoonverkeer scheelt. Het mes snijdt hierdoor aan twee kanten. Sure-IT en JDS hebben er alle vertrouwen in dat Plan-IT Online bij een optimaal gebruik een verlengstuk is voor de aftersales organisatie binnen de fietsenwinkels en zien beide uit naar deze samenwerking.”

Reageer op dit artikel