artikel

Koppeling met Digitaal Opkopersregister

Retailing

Koppeling met Digitaal Opkopersregister
CycleSoftware heeft een koppeling met de interface van het Digitaal Opkopersregister (DOR) gemaakt.

CycleSoftware heeft als een van de eerste bedrijven in Nederland een koppeling met de interface van het Digitaal Opkopersregister (DOR) tot stand gebracht, waardoor ondernemers in de rijwielbranche hiervoor geen aparte administratie meer hoeven bij te houden. In de rijwielbranche is CycleSoftware op dit moment de enige partij die een koppeling heeft met het DOR.

Jebbe Sluiter van CycleSoftware legt uit hoe de koppeling werkt: “Wanneer een consument een fiets inruilt, voert de inkoper de gegevens in CycleSoftware in. Door de koppeling die wij hebben gemaakt met het DOR, worden deze gegevens vervolgens ook automatisch geregistreerd in het DOR. Ondernemers hoeven de informatie daardoor niet dubbel in te voeren, waardoor ze deze tijd aan hun bedrijfsvoering kunnen besteden. Zo ontstaat dus voor alle partijen een win-win-situatie.”

Inkoop van tweedehandsgoederen bijhouden in register

Winkeliers in Nederland zijn al lange tijd wettelijk verplicht om de inkoop van tweedehandsgoederen, waaronder ook racefietsen, bij te houden in een register. Er zijn twee manieren waarop deze registratie bijgehouden kan worden door ondernemers. De ene manier is via een papieren register met een stempel van de burgemeester. De andere, meer efficiënte manier, is om de inkoopgegevens van de goederen in te voeren in het Digitaal Opkopersregister (DOR). Het DOR is in 2013 ingesteld om heling van goederen effectief te kunnen aanpakken. In het register staan onder meer gegevens over de datum van aankoop, de koopprijs en gegevens van de verkoper.

Reageer op dit artikel