artikel

Halfords failliet

Retailing

Halfords failliet
Voor winkelketen Halfords is faillissement aangevraagd voor de 102 eigen winkelvestigingen in Nederland en voor het hoofdkantoor in Veenendaal.

Halfords, dat onderdelen voor de fiets en auto verkoopt, heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank. Halfords heeft 102 eigen winkelvestigingen. Het faillissement geldt niet voor de 28 overige verkooppunten die worden geëxploiteerd door zelfstandige ondernemers. Het faillissement is aangevraagd door directeur-eigenaar Peter Jan Stormmesand.

Het personeel van de Halfords-vestigingen is in de middag van 7 oktober rond vier uur geïnformeerd. Dit kwam als een donderslag bij heldere hemel, men wist nergens van en was verrast door de mededeling van de directie. Aangekondigd is dat de Halfords-winkels open blijven tot nader order. Curatoren zijn Rinke Dulack en Robbert Roeffen. Als oorzaak van het faillissement wordt aangegeven dat de winkels te kampen hadden met een slecht economie en een markt die onder druk staat vanwege internet.

Macintosh Retail Group zit nog met veel geld in Halfords

Stormmesand had de aandelen van winkelketen Halfords eind juni 2013 volledig overgenomen. De Macintosh Retail Group had de Halfords-formule op dat moment al bijna twee jaar te koop staan. De financiële betrokkenheid van de Macintosh Retail Group zou in een paar jaar worden afgebouwd. Macintosh zit nog voor 5 procent en volgens zeggen een paar miljoen aan leningen in Halfords.

Doorstart mogelijk

Het faillissement geldt, naast de 102 eigen winkelvestigingen in Nederland, ook voor het hoofdkantoor in Veenendaal, waar 536 medewerkers actief zijn. De directie van Halfords heeft laten weten dat een doorstart een reële mogelijkheid is.

 

Voor winkelketen Halfords is faillissement aangevraagd voor de 102 eigen winkelvestigingen in Nederland en voor het hoofdkantoor in Veenendaal.

Reageer op dit artikel