artikel

Bike Totaal terug in de plus

Retailing

Bike Totaal terug in de plus

Net als vorige week stelt de Bike Totaal monitorgroep ook nu weer een forse toename van de omzet te hebben gerealiseerd. Deze laat over de gehele linie een stijgende lijn zien in de week van 22 tot en met 27 september. Hiermee komt de totale omzet dit jaar tot en met week 39 weer uit boven de plus 2,5%.

Gedurende week 39 is zowel de verkoop nieuwe- als 2ehands fietsen met ruim 30% gestegen. Ook ten opzichte van vorig jaar zijn de cijfers positief. Behalve de toename van de omzet in fietsen, zat ook de verkoop van onderdelen & accessoires (+11,9%) en kleding (+ 7,5%) flink in de lift. Ook in de werkplaats was het wederom drukker en steeg de omzet met 5,7%.

Het aantal betalende klanten is deze week iets gedaald, maar de gemiddelde besteding is wel flink gestegen met wel 22,6% ten opzichte van vorige week.

Omzet ’14

in week 39
Omzet ’14

t/m week 39
Fietsen (Monitorgroep 101 filialen)
Verkoop fietsen 30,7% 1,4%
Verkoop 2ehands fietsen 30,8% 3,1%
Onderdelen & accessoires 11,9% 5,9%
Kleding 7,5% 1,5%
Arbeidsloon werkplaats 5,7% 4,2%
Totaal 22,9% 2,6 %

Bron Bike Totaal

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Reageer op dit artikel