artikel

Giant Experience Amsterdam sluit

Retailing

Giant Experience Amsterdam sluit
De Giant Experience Areas nemen samen met de Giant Stores de functie van de Giant Experience in Amsterdam over op lokaal niveau.

Giant heeft de afgelopen maanden zestien Giant Experience Areas geopend. Met de komst van deze Giant Experience Areas en de functie die de Giant Stores vervullen wordt de functie die de Giant Experience in Amsterdam heeft, overgenomen op lokaal niveau door heel Nederland. Daarom sluit de Giant Experience in Amsterdam per 1 oktober 2014 zijn deuren.

De Giant Experience Areas zijn geïntegreerd in winkels van specialisten op sportief gebied. Uiteraard is dit brede assortiment ook te vinden in de Giant Stores die Nederland rijk is. Sportliefhebbers kunnen dus overal in het land terecht voor een uitgebreid assortiment aan Giant racefietsen en mountainbikes.

Shop-in-shop

De inmiddels 16 volledig ingerichte Areas zijn geïntegreerd in bestaande winkels, oftewel een shop-in-shop concept. Elke Giant Experience Area ademt wielrennen voor de ultieme beleving. Zo zijn de winkels voorzien van communicatie over boegbeelden van Giant en Liv, zoals bijvoorbeeld topsprinter Marcel Kittel, wereldkampioene Marianne Vos en wereldkampioene mountainbike Jolanda Neff. Naast fietsen wordt er ook een selectie van Giant accessoires gepresteerd in deze Area.

Activiteiten

Ook worden vanuit deze Giant Experience Areas verschillende activiteiten georganiseerd, zoals Giant race- of mountainbike clinics en Liv Ladies Rides of Nights. Tijdens deze Liv Ladies Rides of Nights worden door de dealer een groep dames uitgenodigd die op verschillende niveaus kennis kunnen maken met het wielrennen. Samen met een bekende sporter of vooraanstaande personen uit het dameswielrennen wordt een stukje gefietst waarna er samen nagepraat wordt over onderwerpen als voeding, training en dergelijke. Uiteraard draait het naast het sportieve element vooral ook om de gezelligheid.

Ervaring opgedaan in Giant Experience Amsterdam

De ervaringen die zijn opgedaan in de Giant Experience in Amsterdam worden op lokaal niveau toegepast. Vele activiteiten zijn vanuit deze locatie georganiseerd, niet alleen richting de dealer maar vooral ook richting de consument. Bijvoorbeeld de Giant Tour Ride die vanuit deze locatie driemaal is georganiseerd, met grote aantallen enthousiaste deelnemers. Ook de Marianne Vos Experience, Liv evenementen en lanceringen, Giant clinics en vele andere activiteiten zijn de basis geweest voor een succesvolle periode in Amsterdam.

Reageer op dit artikel