artikel

Lichte omzetstijging Bike Totaal-winkels in week 32

Retailing

Lichte omzetstijging Bike Totaal-winkels in week 32
Kledingverkoop deed het erg goed in week 32 bij de Bike Totaal-winkels die meededen aan de Omzetmonitor.

Behalve verkoop tweedehands fietsen laten alle omzetgroepen van de Bike Totaal Monitorgroep, die in week 32 uit 80 winkels bestond, licht positieve cijfers zien. De omzet tot en met week 32 blijft op hetzelfde niveau als in week 31. In de totaalscore tot en met week 32 is er met 2,8% nog steeds sprake van een lichte omzetstijging ten opzichte van vorig jaar.

Het aantal betalende klanten daalde in week 32 verder met -5,6%, cumulatief gezien blijft dit cijfer stabiel. De gemiddelde besteding per klant (in procenten) herstelde zich juist goed, cumulatief blijft het gelijk aan het niveau van week 31. In week 32 had heel Nederland nog vakantie en zaten veel mensen in het buitenland.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Omzet ’14 wk 32 Omzet ’14 t/m wk 32
Fietsen (Monitorgroep 80 filialen)
Verkoop fietsen 1,3% 1,3%
Verkoop 2e hands fietsen -14,4% 2,2%
Onderdelen & accessoires -0,8% 7,2%
Kleding 15,6% 2,2%
Arbeidsloon werkplaats 3,6% 5,2%
Totaal 0,3% 2,8%
Reageer op dit artikel