artikel

1.350 euro leerlingpremie van OOMT

Retailing

1.350 euro leerlingpremie van OOMT
De totale loonkostensubsidie per leerling is 1.350 euro voor een schooljaar van tien maanden, wat neerkomt op 135 euro per maand.

OOMT heeft voor dit leerjaar een leerlingpremie van 1.350 euro. Met de leerlingpremie wil OOMT zorgen dat meer bedrijven een BBL-leerling in dienst nemen en houden. Steeds minder BBL-leerlingen vinden een leerwerkplek in de tweewielerbranche. Dat komt vooral door de economische situatie in de branche, waardoor bedrijven twijfelen of ze wel genoeg tijd hebben voor het begeleiden van leerlingen.

Leerlingen dreigen daardoor verloren te gaan voor de tweewielerbranche, want zij kiezen steeds vaker voor een BBL-opleiding in een andere branche. Juist in deze tijd moeten bedrijven jongeren de kans geven om hun eigen plek op de arbeidsmarkt te veroveren. Alleen dan kunnen we ook in de toekomst over voldoende vakkrachten beschikken.

Loonkostensubsidie

De leerlingpremie is een loonkostensubsidie en is onderdeel van het sectorplan voor de mobiliteitsbranche. Dat betekent dat de overheid aan het initiatief meebetaalt. Voor de premie komen alle bedrijven in aanmerking die via MN afdragen aan het Sociaal Fonds en een of meerdere BBL-leerlingen in dienst hebben.

135 euro per maand

Het totale subsidiebedrag per leerling is 1.350 euro voor een schooljaar van tien maanden, wat neerkomt op 135 euro per maand. De leerlingpremie wordt na afloop van het schooljaar uitbetaald. U kunt de leerlingpremie voor schooljaar 2014-2015 aanvragen via www.leerlingpremie.nl. Wees er snel bij, want op = op.

Vragen? Mail info@ibki.nl (o.v.v. leerlingpremie) of bel 030 608 77 66.

Reageer op dit artikel