artikel

Grip op je Tweewielerwinkel

Retailing

Grip op je Tweewielerwinkel
Grip op je Tweewielerwinkel biedt ondersteuning door professionals.

Shimano Benelux organiseert in samenwerking met het vakblad Tweewieler een zesdaagse training waarbij ondernemers in de tweewielerbranche handvatten krijgen om hun onderneming verder te professionaliseren. De eerste aanmeldingen zijn binnen voor dit unieke project, dat najaar 2014 van start gaat.

Een van de dealers die zich heeft aangemeld voor Grip op je Tweewielerwinkel is Jan Arts van RideBike in Meijel. Hij is Shimano-dealer, en werkt met verschillende agenturen van Shimano. “Shimano wordt steeds belangrijker in mijn winkel, omdat we ons verder aan het specialiseren zijn in het sportieve segment. Ik zou graag een stukje verdere professionalisering van onze branche zien, gestimuleerd door Shimano en andere leveranciers. Met certificering op basis van bijvoorbeeld 1- of 2-jaarlicenties. Dat dwingt de dealer tot het regelmatig bijschaven van zijn kennis. Op die manier kunnen wij professioneler worden en dit ook uitstralen. Ik vraag me met enige regelmaat af; doe ik het wel goed? Hoe kan ik zaken anders en beter doen? Meedoen met Grip op je Tweewielerwinkel geeft me antwoorden op deze vragen.”

Veel meer dan fietsenmaker

Vier jaar geleden heeft Arts de winkel in Meijel overgenomen. Daar heeft hij veel van geleerd. “Veel doe ik nog op gevoel, en ik werk met het winkelsoftware pakket van Cyclesoftware en hierin steeds meer aan het automatiseren, om dit ‘gevoel’ nog meer gaan onderbouwen met de gegevens uit het softwarepakket. Zo ben ik bezig de winkel naar een hoger niveau te tillen. Het stempel van alleen maar fietsenmaker wil ik achter me laten. Wij doen veel meer; advies geven, verkoop, en voor mij als ondernemer komt daar het winkelmanagement bij, aansturen van personeel, noem maar op. Hierin kan ik de begeleiding en feed back van professionals goed gebruiken.”

In de keuken kijken

Het aspect van bij elkaar in de keuken kijken dat een wezenlijk onderdeel vormt van Grip op je Tweewielerwinkel, spreekt Arts aan. “Ik wil graag zien hoe anderen het doen. Waarom doen zij het goed? Wat kan ik daarvan leren? En het feit dat je zelf een spiegel voorgehouden krijgt, vind ik heel positief. Ik wil graag leren.”

Winkel promoten bij klanten

Als hij wordt geselecteerd om mee mee te doen aan grip op je Tweewielerwinkel, gaat hij het ook gebruiken om zijn winkel te promoten op de sociale media. “Op die manier kan ik mijn klanten er ook bij betrekken. Als ik dan uiteindelijk een mooi certificaat van Grip op je Tweewielerwinkel kan ophangen, heb ik een goed verhaal naar mijn klanten.”

Programma en aanmelden

Het programma van ‘Grip op je Tweewielerwinkel’ is als volgt:
Kick-off tijdens Bike MOTION
Dag 1: Inspiratie tour
Dag 2: Consumentenbeleving en concurrentie
Dag 3: Personeel en leiderschap
Dag 4: Productie en promotie
Dag 5: Bedrijfseconomisch
Dag 6: Terugkomdag bij Shimano Benelux in Nunspeet
Na de kick-off tijdens Bike Motion staat de eerste opleidingsdag gepland op 10 november en de laatste dag op 23 maart 2015. Deze data zijn nog niet definitief. Gedurende twee opleidingsdagen mag de deelnemer een tweede persoon meenemen.
Meer informatie leest u op www.gripopjetweewielerwinkel.nl. Aanmelden en een link naar het inschrijfformulier vindt u hier.

Reageer op dit artikel