artikel

Gezond werken in mobiliteitssector

Retailing

Gezond werken in mobiliteitssector
Kom naar een van de regiobijeenkomsten van BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven om te praten over de toekomst.

BOVAG en vakbonden hebben de handen ineen geslagen om alle informatie in de branche over ziekte en arbeidsongeschiktheid, maar ook over veilig en gezond werken en duurzame inzetbaarheid te bundelen in één portal: www.mensmobiel.nl.

In de portal www.mensmobiel.nl vinden werkgevers en medewerkers alles wat ze willen weten over fit, veilig, gezond en gemotiveerd aan het werk in de mobiliteitsbranche. Jacqie van Stigt (FNV Bondgenoten): “Met deze portal  komen we een belangrijke CAO-afspraak na. Gerlof van Dijk (BOVAG) vult aan: “De mobiliteitsbranche is met deze website een van de eerste branches van Nederland die informatie over deze zaken overkoepelend en op een overzichtelijke manier aan zowel werkgevers als medewerkers aanbiedt. Daar zijn we best trots op.”  Het loket is een gezamenlijk initiatief van BOVAG, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, De Unie, Bovemij en NV Schade.

Aandacht voor ziekte en arbeidsongeschiktheid

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe portal bestaat uit informatie over ziekte en arbeidsongeschiktheid.  Werkgevers en medewerkers hebben via mensmobiel.nl gemakkelijk toegang tot alle informatie en kunnen snel en eenvoudig naar het juiste adres worden doorverwezen. Wie er niet uit komt kan vanaf 1 augustus terecht bij de Adviseurs Mensmobiel Re-integratie: dit zijn coaches die werkgevers en medewerkers kunnen helpen bij het vinden van het antwoord op hun vraag.

Aandacht voor preventie

Op de portal is ook veel aandacht voor goede voorlichting en preventie. Dit begint al als een medewerker (of leerling) in dienst komt bij een bedrijf. Hoe werk je veilig en gezond, hoe voer je plannings- en functioneringsgesprekken en op welke manier kun je duurzame inzetbaarheid in het bedrijf bevorderen? Maar er is op de portal ook aandacht voor scholing en de verhouding werk en privé. Het loket www.mensmobiel.nl zal in de komende maanden verder worden aangevuld om de informatie zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van werkgevers en medewerkers.

Arbeidsongeschiktheid aanpakken

Verzekeraar NV Schade start samen met Bovemij in de komende periode een pilot op om te kijken hoe ze bedrijven beter kunnen helpen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dat doen ze onder meer door een aantal langdurige ziektedossiers na te lopen om te kijken hoe de dienstverlening nog beter aan kan sluiten op de praktijk.

Reageer op dit artikel