artikel

FietsNED komt met fietsverzekering

Retailing

FietsNED komt met fietsverzekering
Met FietsNED zijn werkgevers ervan verzekerd dat personeel altijd met de fiets naar de werkplek kan komen. Foto FietsNED

Allianz Global Assistance heeft in samenwerking met FietsNED een unieke fietsverzekering ontwikkeld inclusief volwaardige pechhulp. Ten grondslag aan deze stap ligt het onderzoek dat Allianz heeft laten doen naar de wensen en behoeften van fietsers met betrekking tot een fietsverzekering. Hieruit is gebleken dat fietsers het zeer positief vinden dat de fietsverzekering in heel Nederland hulpverlening biedt.

In opdracht van Allianz Global Assistance heeft Ruigrok/NetPanel kwalitatief onderzoek gedaan naar  de wensen en behoeften van fietsers met betrekking tot een fietsverzekering. Dat een monteur bij pech binnen 40 minuten aanwezig is en 90 procent direct gerepareerd kan worden, is voor veel fietsers een pluspunt. Alle ondervraagden met een elektrische fiets gaven aan behoefte te hebben aan pechhulp onderweg.

FietsNED Fietsverzekering

De FietsNED Fietsverzekering inclusief pechhulp is onderscheidend op de Nederlandse markt. FietsNED beschikt over de meest compleet uitgeruste mobiele werkplaatsen in heel Nederland. De fiets kan onderweg gerepareerd worden door een bekwame monteur waardoor men meteen zijn reis kunt voortzetten op het eigen rijwiel in plaats van thuis afgezet te worden met een fiets die nog steeds kapot is.

Behoefte aan doorfietsgarantie

“De populariteit van de elektrische fiets is sterk toegenomen de afgelopen jaren. De verkoop van elektrische fietsen steeg het afgelopen jaar met 17 procent,” aldus Martin Leemans, directeur van FietsNED. “Met de toename van e-bikes neemt ook de vraag toe naar een volwaardige fietsverzekering met doorfietsgarantie. Wij zijn daarom op deze markt ingesprongen en hebben een passende verzekering ontwikkeld,” vult Wessel Koenekoop, Marketing Manager Allianz Global Assistance, aan.
De FietsNED fietsverzekering ‘powered by’ Allianz Global Assistance kan online worden afgesloten via www.fietsned.nl/fietsverzekering, maar ook via de fietsvakhandelaren en de online fietsenwinkels die bij FietsNED zijn aangesloten.

Reageer op dit artikel