artikel

ENRA doet geen zaken meer met Hans Struijk Fietsen

Retailing

ENRA doet geen zaken meer met Hans Struijk Fietsen
Directeur ENRA Douwe Boeijenga: "Als vastgelegde afspraken niet worden nageleefd en gerespecteerd, is er wat ENRA betreft geen basis en vertrouwen meer voor een verdere samenwerking."

ENRA heeft aangekondigd vanaf 1 juli 2014 geen zaken meer te doen met fietsenwinkelketen Hans Struijk Fietsen. Daarmee is tussentijds een einde gekomen aan een driejarige samenwerkingsovereenkomst. Eigenlijk liep deze overeenkomst nog tot 1 maart 2016.

Douwe Boeijenga, directeur ENRA, betreurt de stap maar noemt deze onvermijdelijk. “Het is jammer dat het zo moet lopen, maar op het moment dat vastgelegde afspraken niet worden nageleefd en worden gerespecteerd, is er wat ENRA betreft geen basis en vertrouwen meer voor een verdere samenwerking.”

De consequentie is dat vestigingen van Hans Struijk Fietsen vanaf 1 juli geen nieuwe verzekeringen meer kunnen onderbrengen bij ENRA. Ook kunnen zij geen gebruik meer maken van de ENRA portal. Boeijenga: “Uiteraard heeft deze stap geen gevolgen voor reeds bestaande verzekeringen van ENRA die de afgelopen jaren zijn verkocht door Hans Struijk. De consument krijgt altijd de service en dienstverlening zoals men die van ENRA gewend is.”

Reactie Hans Struijk Fietsen

Commercieel directeur Edouard Rekko van Hans Struijk herkent zich niet in het beeld zoals geschetst door ENRA. “Wij kijken terug op een zeer productieve en plezierige samenwerking met ENRA waarin we er samen in zijn geslaagd de verzekeringsconversie te laten stijgen over al onze winkels. Voor de toekomst waren wij op zoek naar het verbeteren van de algehele verzekeringspropositie. Het wordt namelijk steeds moeilijker de verzekeringsconversie te verhogen, je ziet bijvoorbeeld veel concurrentie van branchevreemde partijen zoals de Hema die ook fietsverzekeringen aanbieden. De ANWB bleek er beter in te slagen om samen met ons aansluiting te vinden op de veranderende klantbehoefte. Het was ons doel om de nieuwe producten van de ANWB naast de verzekeringen van ENRA te verkopen, voor ENRA was exclusiviteit een belangrijk punt, waarop besloten is de samenwerking te beëindigen.”

Reageer op dit artikel