artikel

Bike Totaal-winkels laten positieve cijfers zien

Retailing

Bike Totaal-winkels laten positieve cijfers zien
De onderdelen& accessoiresverkoop laat in week 26 bij de Bike Totaal Monitorgroep een plus van 17,4 procent zien ten opzichte van dezelfde week in 2013.

De Bike Totaal-winkels uit de monitorgroep laten in week 26 positieve cijfers in de omzetgroep fietsen. Opvallend is de flinke plus die de onderdelen en accessoires laten zien. Verkoop tweedehands fietsen loopt deze week wat terug. Ten opzichte van vorig jaar blijven de cijfers positief.

Het aantal betalende klanten is deze week gestegen en de gemiddelde besteding is gedaald. Beide zijn wel gestegen ten opzichte van vorig jaar, hoewel de gemiddelde besteding slechts een hele kleine stijging laat zien van 0,6 procent. De crisis is overduidelijk nog niet voorbij, zoals de laatste tijd ook in de diverse media te horen, zien en te lezen valt.

Vakantie staat voor de deur

In dat licht gezien is de vrij plotselinge daling van de Verkoop 2ehands fietsen opmerkelijk. Die vertoonde de afgelopen maanden toch vooral positieve cijfers. Ook opmerkelijk is de nog grotere plus van de onderdelen& accessoiresverkoop. De vakantie stond in week 26 voor de deur, het lijkt erop dat veel fietsers nog even de laatste benodigdheden voor hun tochten of fietsvakantie hebben aangeschaft in deze week.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.

Omzet ’14 wk 26 Omzet ’14 t/m wk 26
Fietsen (Monitorgroep 102 filialen)
Verkoop fietsen 2,9% 1,6%
Verkoop 2e hands fietsen -7,3% 5,0%
Onderdelen & accessoires 17,4% 9,8%
Kleding 2,2% 4,7%
Arbeidsloon werkplaats 3,5% 6,0%
Totaal 4,5% 3,8%
Reageer op dit artikel