artikel

Wisselend beeld bij Bike Totaal-winkels week 23

Retailing

Wisselend beeld bij Bike Totaal-winkels week 23
Het wisselende beeld van week 22 zet zich door in week 23 bij de Bike Totaal Monitorgroep.

De cijfers van de Bike Totaal Monitorgroep in week 23 laat bij de fietsen wederom wisselende cijfers zien. Verkoop fietsen en Verkoop 2ehands fietsen dalen, maar bij de kleding- en onderdelen en accessoiresverkoop zien we juist een plus. Ten opzichte van vorig jaar blijven de cijfers positief.

De monitorgroep bestond in die week, van 1 tot en met 8 juni, uit 100 winkels. Opvallend is dat de verkoop van fietsen, zowel nieuws als tweedehands, een daling laat zien (respectievelijk -3,7% en -13,2%) terwijl de accessoires- en met name de kledingverkoop fikse stijgingen laten zien. De laatste omzetgroep plust zelf met ruim 20 procent.

Beperkte totale omzetdaling

Hoewel het aantal betalende klanten in week 23 is gedaald, is de gemiddelde besteding deze week gestegen. Dit is misschien te danken aan de goede resultaten qua kledingverkoop en onderdelen en accessoires. Dit zorgt er waarschijnlijk ook voor dat de totale omzetdaling in week 23 beperkt blijft tot 1 procent. Ten opzichte van vorig jaar houden de winkels de stijgende lijn vast.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 800.000 euro.

Omzet ’14 wk 23 Omzet ’14 t/m wk 23
Fietsen (Monitorgroep 100 filialen)
Verkoop fietsen -3,7% 3,3%
Verkoop 2e hands fietsen -13,2% 7,6%
Onderdelen & accessoires 12,0% 8,9%
Kleding  20,5% 5,7%
Arbeidsloon werkplaats 0,0% 5,7%
Totaal -1,0% 4,9%
Reageer op dit artikel