artikel

Wattbike wint ‘Best Training Technology’ award 2014

Retailing

Wattbike wint ‘Best Training Technology’ award 2014
Het Nederlandse bedrijf Wattbike Benelux uit Amterdam heeft een ‘Best Training Technology’ award gewonnen voor zijn Wattbike trainingsfiets.

Tijdens de Sports Technology Awards in London heeft Wattbike de ‘Best Training Technology’ award gewonnen als erkenning voor het gebruik van de trainingsfiets door steeds meer topsporters in verschillende disciplines. Wattbike werd gekozen uit een selectie van de beste trainingstechnologiëen wereldwijd.

De Wattbike is ontwikkeld in opdracht van de Engelse wielerbond ‘British Cycling’. Inmiddels gebruiken onder meer wielrenners, triatleten, voetballers, rugbyers, roeiers en schaatsers het apparaat voor hun training. In Nederland is baanwielrenner Teun Mulder ambassadeur van de Wattbike. De jury benadrukte de wetenschappelijke precisie van de trainingsdata en de real time feedback die de perfomance computer geeft.

Voor sporters van alle niveaus

Andy Harrison, programmadirecteur van GB Cycling Team: “We zijn erg blij dat Wattbike erkenning krijgt voor zijn innovatie en kwaliteit. De Wattbike is een fantastisch trainingsmiddel voor de atleten van British Cycling en heeft een sleutelrol gespeeld in onze voorbereiding op London 2012. De technologie van de Wattbike heeft trainen op basis van vermogen thuis en in fitnesscentra beschikbaar gemaakt voor sporters van alle niveaus.”

Veertig prestatiemeters

De Wattbike is de trainingsfiets voor topsporters, gezondheids- en fitnessbranche en particulieren. De Wattbike is ontwikkeld in samenwerking met de Britse wielerbond en wordt als enige trainingsfiets door die bond onderschreven. De computer op de Wattbike meet meer dan 40 prestatieparameters. In combinatie met een volledig aanpasbare training set-up en het gevoel van een echte fiets, biedt de Wattbike de gebruiker een zeer effectieve en efficiënte training op basis van vermogen, hartslag en traptechniek.

Reageer op dit artikel