artikel

FietsCentrum Nijmegen in Honig complex

Retailing

FietsCentrum Nijmegen in Honig complex

Het FietsCentrum Nijmegen (FCN) opent donderdag 8 mei zijn deuren in het Honig Complex in Nijmegen. Het FCN biedt een plek aan fietsliefhebbers en fietsondernemers. De gedachte achter FCN is dat fietsondernemers hier gezamenlijk kunnen creëren, produceren, activiteiten organiseren en ondernemen. Geïnteresseerde fietsondernemers kunnen zich nog aansluiten bij het initiatief.

Het idee om een bedrijvencentrum te openen voor fietsondernemers ontstond drie jaar geleden uit een samenwerking van Fietsdiensten.nl en Stipbike. Het bedrijvencentrum zou de fiets in de schijnwerpers zetten als middel voor topsport, breedtesport, designliefhebbers én als praktisch en duurzaam vervoermiddel.

Nijmegen fietsstad

“Het was snel duidelijk waar het fietscentrum moest komen,” vertelt Joppe van Stiphout van Stipbike.nl. “Nijmegen is een fietsstad bij uitstek: het is centraal gelegen, heeft een universiteit waar onderzoek gedaan wordt naar gezondheid en mobiliteit en biedt een prachtige heuvelachtige fietsomgeving en met veel fietsliefhebbers en innovatieve fietsondernemers.” Na de eerste ideeën werden verschillende locaties bekeken, subsidies aangevraagd, een werkgroep opgezet en verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Het idee werd echter pas echt concreet bij het vrijkomen van een grote ruimte in het Honig complex.

Honig complex

In de oude soepfabriek komt het FCN in een prachtige ruimte met karakteristieke fabriekseigenschappen. De ruimte wordt momenteel grondig verbouwd om te voldoen aan de gebruiks- en veiligheidseisen. In het FCN komt onder meer een grote werkplaats, fietsverhuur van De Mastworp met diverse mountainbikes, racefietsen, tandems en andere fietsen.

Toeristen en liefhebbers

Voor individuele bezoekers en groepen zijn er diverse fietsarrangementen. Ook is er een gezellige F-bar waar bezoekers kunnen ontspannen met koffie, bier en hapjes, de fixie- en designfietsenwinkels Stipbike en Elan Ligfietsen. De ondernemers van het FCN bieden iedere donderdagavond een technische cursus, filmavond of andere interessante fietsactiviteit. Op deze avonden wordt de ruimte ook beschikbaar gesteld aan derden voor het organiseren van verschillende initiatieven rondom fietsen.

Fietsondernemers kunnen zich nog aansluiten

Door de samenwerking binnen het FCN en met andere ondernemers in de Honig worden er wekelijks meer dan 1.000 bezoekers verwacht. Door de grote ruimte die het FCN huurt in het Honig Complex kunnen geïnteresseerde fietsondernemers zich nog aansluiten bij het huidige bedrijvencentrum.

Reageer op dit artikel