artikel

Trek Benelux koppelt met ePOS leveranciers

Retailing

Trek Benelux koppelt met ePOS leveranciers
Trek- en Bontrager-dealers kunnen nu kiezen uit vier softwareleveranciers om hun winkelautomatisering te optimaliseren.

Dealers van Trek en Bontrager kunnen vanaf nu kiezen uit vier softwareleveranciers om hun winkelautomatisering te optimaliseren. Trek Benelux heeft als strategie zijn dealers zoveel mogelijk te ontzorgen. Automatiseren is een van de doelen die Trek zich daarbij heeft gesteld.

In de afgelopen maanden zijn er koppelingen gerealiseerd en uitgebreid met Adsoft (Adcount), CycleSoftware, Vendit (VMSII) en Sure-IT (Wilmar). Orders, pakbonnen, voorraad en beschikbaarheid en productinformatie kunnen via het ePOS systeem met Trek worden uitgewisseld.

Ook koppeling met VMSII

Als vierde softwarepakket is nu ook VMSII van Vendit gekoppeld met Trek. VMSII voorziet enkel in het plaatsen van orders en productinformatie voor dealers. “Op dit moment kan Vendit nog niet overweg met het formaat waarin wij de desbetreffende data aanleveren. Overigens zijn we de alternatieven aan het onderzoeken om deze koppelingen alsnog in de nabije toekomst te realiseren,” meldt Harmen van Es, project leider ePOS bij Trek Benelux.

Tijdsbesparing

Pot Tweewielers uit Haaksbergen is een dealer die volledig geautomatiseerd is en met Wilmar werkt. “Nu Trek is toegevoegd, zijn we compleet. Het levert een hoop tijdbesparing op. Het besteladvies werkt optimaal en we beschikken nu altijd over de juiste voorraad,” aldus Rene Pot.

Afbeeldingen direct beschikbaar

Er zijn veel voordelen voor de dealer bij het gebruik ePOS. Van Es: “Bij het plaatsen van een bestelling is het direct mogelijk om te controleren of de artikelen beschikbaar zijn. Bij leveringen van de artikelen kunnen deze snel ingeboekt worden door het inlezen van de elektronische pakbon. Maar ook afbeeldingen voor gebruik op eigen website zijn direct voorhanden.”
Wie meer informatie wil over het Trek-dealerschap en de koppeling met ePOS, kan contact opnemen met Trek Benelux.

Reageer op dit artikel