artikel

FietsVAK sessie: Meer rendement door sturen op cijfers

Retailing

FietsVAK sessie: Meer rendement door sturen op cijfers
Richard Guit, accountant bij H&L Accountants & Belastingadviseurs, vertelt hoe je als ondernemer kunt sturen op maand- en kwartaalcijfers, benchmarkinformatie en prognoses.

Op het Evenementenplein op FietsVAK kunnen ondernemers op maandag en dinsdag de sessie Benchmarking volgen. Daarin komen vragen aan de orde als ‘Wat verwacht de huidige ondernemer van zijn accountant? Is er anno 2014 nog meer mogelijk om de onderneming tijdig (bij) te kunnen sturen?’ Richard Guit, accountant bij H&L Accountants & Belastingadviseurs, dat maandelijks de fiscale artikelen in Tweewieler verzorgt, vertelt in de sessie hoe volgens hem de ‘nieuwe’ situatie eruit zou kunnen zien.

Guit: “Sturen doe je niet meer alleen op de jaarrekening, maar op onder meer maand- en kwartaalcijfers, benchmarkinformatie en prognoses. Doel is meer ‘in control’ zijn en tijdig (bij)sturen. Daarmee kunnen we de ondernemer ontzorgen, en kan die uiteindelijk een hoger rendement realiseren.”

Over de spreker

Richard Guit AA is sinds 2000 werkzaam als accountant bij H&L Accountants & Belastingadviseurs en in 2009 ingetreden als partner. Al jarenlang is hij actief, samen met Daan Luijkx, partner bij H&L, om het specialisme in de rijwielbranche binnen H&L verder uit te bouwen. H&L gaat de financiële informatie van zijn klanten bundelen in een eigen benchmarkgroep. Guit: “Dat hebben we gerealiseerd, waardoor H&L vanaf 2014 is begonnen met benchmarken, om zijn klanten nog gerichter te kunnen informeren.”

Waar en wanneer?

De sessie Benchmarking (powered by Tweewieler) vindt op maandag 3 en op dinsdag 4 maart plaats op het Evenementenplein op de FietsVAK:

  • op maandag 3 maart van 11.35 tot 12.05 uur
  • op dinsdag 4 maart van 11.40 tot 12.10 uur
Reageer op dit artikel