artikel

Fietsenwinkel.nl beste fietsenwebshop van Nederland

Retailing

Fietsenwinkel.nl beste fietsenwebshop van Nederland
Medewerkers van Fietsenwinkel.nl vieren hun eerste plaats in de ranglijst webwinkels van online benchmarking onderzoeker WUA!

In een onafhankelijk onderzoek van WUA! is Fietsenwinkel.nl, onderdeel van International Bike Group, verkozen tot de beste fietsenwebshop. Fietsenwinkel.nl scoort een 7,5 waarmee ze zich kunnen meten met de top 10 webshops van Nederland.

WUA! is marktleider in Nederland op het gebied van online benchmarking. In dit onderzoek hebben 100 respondenten de opdracht gekregen om online te oriënteren op het kopen van een fiets. Klaas Kroezen van WUA!: “Fietsenwinkel.nl gooit vooral hoge ogen met de informatiewaarde en het beeldmateriaal. Je kunt zien dat Fietsenwinkel.nl snel is verbeterd, aangezien ze begin 2013 nog veel lager scoorden.”

Fietsenwinkel.nl scoort op alle fronten goed

Het is opvallend te zien dat op alle aspecten goed gescoord wordt door fietsenwinkel.nl. 61% van de mensen die online een fiets zoeken komen bij fietsenwinkel terecht. Slechts 3% van de bezoekers haakt af, en 21% van alle bezoekers zet fietsenwinkel.nl op nummer 1. Dit leidt dan ook tot de hoge score van een 7,5. Een respondent zegt over fietsenwinkel.nl: ‘Ruim aanbod, bekende merken, scherpe prijzen en een chatfunctie voor snelle beantwoording van vragen.’

Grote omzetgroei gerealiseerd

In een reactie op dit mooie nieuws zegt Edouard Rekko (Commercieel directeur Fietsenwinkel.nl): “Wij zijn erg trots op dit resultaat, afgelopen voorjaar scoorden we nog een stuk lager in dit onderzoek en het is mooi om te zien dat als ons harde werk ook gewaardeerd wordt door onze klanten. We hadden wel al een vermoeden dat we goed zouden scoren, aangezien we een hele grote omzetgroei hebben gerealiseerd.” Gevraagd naar de exacte groei geeft Rekko aan: “Daar doen wij doorgaans geen uitspraken over, het is zeer zeker een gezonde dubbelcijferige groei. Belangrijkste voor ons dat wij steeds beter worden in het verkopen van een hoog service product online. En steeds meer klanten voor ons winnen, die ons vaak ook goed weten te vinden voor de volgende fiets in het gezin.”

Matrabike, Halfords en Fietsnet

Matrabike.nl wordt door 55% bezocht en is dus ook makkelijk vindbaar, maar weet veel minder bezoekers te overtuigen. 16% haakt al na de eerste indruk af. Matrabike scoort wel goed op gebruiksvriendelijkheid en eindigt met 12% van de totale voorkeur op de tweede plaats. Nummer drie Halfords wordt door slechts 32% van de respondenten gevonden en door 5% als favoriet aangewezen. Ook Fietsnet.nl is voor veel bezoekers (39%) geen serieuze kandidaat. De website staat qua vindbaarheid met 37% op de derde plaats, maar wordt door slechts 2% als favoriet aangewezen.

Reageer op dit artikel