artikel

ETRA per direct opgeheven

Retailing

ETRA per direct opgeheven
Algemeen secretaris Annick Roetynck stond in 1995 aan de basis van ETRA en heeft sindsdien aan talloze dossiers gewerkt op het gebied van Europese regel- en wetgeving voor fietsen, bromfietsen en motorfietsen.

Op 8 januari is het doek voor ETRA gevallen. ETRA is de Europese associatie voor fiets- en motorhandelaren. In een speciale ledenvergadering is unaniem besloten de organisatie per direct op te heffen. Reden is dat er onvoldoende financiële middelen zijn om de organisatie nog langer overeind te houden.

ETRA is in 1995 opgericht door de nationale brancheorganisaties voor de tweewielervakhandel, waaronder BOVAG, en heeft sindsdien op Europees niveau de belangen van de tweewielerhandel behartigd en de tweewieler gepromoot.

Beïnvloeden van wet- en regelgeving

Algemeen secretaris Annick Roetynck stond in 1995 aan de basis van ETRA en heeft sinds die tijd aan talloze dossiers gewerkt op het gebied van Europese regel- en wetgeving voor fietsen, bromfietsen en motorfietsen. Daarbij lag de laatste jaren een grote focus op de regelgeving voor e-bikes en speed pedelecs, nieuwe productcategorieën in het tweewieler umfeld. Vaak met succes, zoals Roetynck vorig jaar juli meldde. ‘We zijn er in geslaagd een groot aantal eisen, bijvoorbeeld op het gebied van de banden, remmen, en verlichting specifiek voor elektrische fietsen, doorgevoerd te krijgen. Haar laatste wapenfeit was het meedenken en meepraten over de nieuwe typegoedkeuring voor tweewielers.

Enorme knowhow

In de 18 jaar dat Annick Roetynck algemeen secretaris is geweest van ETRA stond ze algemeen bekend om haar uitmuntende kennis van de Europese dossiers op het gebied van tweewielers en haar uitstekende contacten in het Brusselse politieke veld. Het afgelopen jaar werd ETRA voorgezeten door Erik Oddershede.

Reageer op dit artikel