artikel

EHBO-fietsen van Hollandia

Retailing

EHBO-fietsen van Hollandia
Op de fiets kunnen de EHBO’ers bij evenementen sneller ter plaatse zijn dan hun lopende collega’s.

Het Rode Kruis in Rotterdam Zuid zet vanaf deze maand vijf zogenoemde EHBO-bikers in bij grote, uitgestrekte evenementen in de regio. De EHBO’ers in Weert gingen hen al voor. Op de fiets kunnen de EHBO’ers bij evenementen sneller ter plaatse zijn dan hun lopende collega’s en (in geval van grote drukte) beter door de menigte komen dan een ambulance. Dat is vooral van belang bij levensbedreigende situaties als hartaanvallen.

De fietsers, die in tweetallen werken, worden dan ook onder andere uitgerust met een kleine, automatische defibrillator. Daarmee kan de EHBO’er eerste, levensreddende hulp bieden voordat de ambulance is gearriveerd. Ook krijgen de EHBO-bikers verbindmiddelen mee om bij uiterlijke verwondingen hulp te kunnen bieden aan de slachtoffers.

Geleverd door Halfords

Bicycle Industry Group B.V. (B.I.G.), gevestigd in Deventer en ontstaan uit de samenvoeging van Dutch Bicycle Group B.V. en TradeCare International B.V. levert de fietsen via Halfords. Daar zijn de fietsen ook in onderhoud.

Reageer op dit artikel