artikel

Vrijwel alle Gazelle-dealers tekenen contract

Retailing

Vrijwel alle Gazelle-dealers tekenen contract
Commercieel directeur Koninklijke Gazelle Eric Otto: “Zeker 95 procent van onze dealers ondertekent het nieuwe dealercontract.”

Koninklijke Gazelle verwacht dat nog voor de kerst 95 procent van de Gazelle-dealers het nieuwe contract heeft ondertekend. Na feed back vanuit de dealers is het contract op een klein onderdeel aangepast. Hiermee is de dealer verzekerd van een hogere uitleververgoeding van fietsen die Gazelle online of via het business-to-business kanaal verkoopt aan haar zakelijke klanten.

Commercieel directeur Eric Otto: “Begin december zaten we al ruim boven de 80 procent, dus die 95 procent gaan we zeker realiseren.” Hij meldt dat er feitelijk meer dealers het contract hebben ondertekend dan hij had voorzien. “Er zijn meer ondernemers meegegaan in de kwalitatieve criteria die wij voor Gazelle hanteren dan wij hadden verwacht. Dit is een hele positieve ontwikkeling, die aangeeft dat het dealerkanaal veel vertrouwen heeft in het merk Gazelle. En in zichzelf!” Het totale aantal dealers dat met het nieuwe contract werkt, zal daarmee rond de 1.200 komen te liggen.

Premium Dealerschap

Gazelle voert naast het Gazelle Dealerschap ook een premium dealerschap waarbij de premium dealers toegang krijgen tot de Ultimate-collectie. Niet alle dealers komen voor een premium dealerschap in aanmerking. Otto: “De belangstelling hiervoor is groot. Dealers willen graag de Ultimate-collectie voeren, die exclusief gekoppeld is aan het Premium dealerschap. We stellen daar echter strenge eisen aan zoals een 100% score op de KPI doelstellingen voor merkbeleving, service en training. Vanuit Gazelle krijgen deze premium dealers extra ondersteuning met hun winkelinrichting en hebben ze toegang tot speciale Ultimate modellen.”

Uitleververgoeding opgetrokken

Na reacties vanuit het dealerkanaal heeft Gazelle besloten voor zijn zakelijke en online activiteiten de uitleververgoeding van de dealers te verhogen. De zakelijke verkopen betreffen business-to-business verkoop waarbij Gazelle rechtstreeks grote klanten benadert (bedrijven met meer dan 1.000 werknemers). Uitlevering vindt altijd plaats via de dealer, die hiervoor een vergoeding ontvangt. Otto: “In de praktijk gaat het maar om een klein deel van de zakelijke markt , onder de 10 procent. We hebben de uitleververgoeding voor deze transacties opgetrokken zodat ook hierop voor de dealer een goed verdienmodel zit.”

Een uitgebreid artikel over Gazelle verschijnt in Tweewieler januari

Reageer op dit artikel