artikel

Veiligheidsrisico SRAM hydraulische velg- en schijfremmen

Retailing

Veiligheidsrisico SRAM hydraulische velg- en schijfremmen
De terugroepactie voor de RED 22 en S-700 hydraulische velgremmen is uitgebreid met hydraulische schijfremmen.

SRAM roept op onmiddellijk te stoppen met het gebruik van SRAM hydraulische remsystemen. Begin november deed de onderdelenleverancier al een terugroepactie voor hydraulische velgremmen. Er hadden zich tot nu toe nog geen defecten of ongelukken voorgedaan in gebruikssituaties. Vorige week is echter gebleken tijdens een cyclocross wedstrijd in de USA bij temperaturen rond het vriespunt, dat de afdichting van de hoofdremcilinder faalde waardoor een acuut verlies van remvermogen ontstond en niet meer geremd kon worden.

Het blijkt om een mankement te gaan aan een SRAM-remsysteem dat buiten de oorspronkelijk recall valt en verder gaat dan de oorspronkelijke terugroepactie, die geldt voor de RED 22 en S-700 hydraulische velgremmen (Hydraulic Road Brakes) met serienummers 36T30993767 tot en met 42T39407156. Dit betroffen er wereldwijd 500.

Hydraulische schijf- en hydraulische velgremmen

Als gevolg van deze nieuwe bevinding, verzoekt SRAM iedere betrokkene met klem en onmiddellijk om niet meer te fietsen op een fiets uitgerust met SRAM hydraulische schijf- of hydraulische velgremmen. Alle producten die tot op heden zijn geleverd, en momenteel in de markt zijn of op voorraad, worden teruggehaald.

Quarantine ingesteld

SRAM stelt voor alle verkopen en leveringen van SRAM RED 22 en S-700 hydraulische schijf- of velgremmen een directe quarantine in voor fietsfabrikanten, fietsmerken, en distributeurs. Dealers worden opgeroepen hun klanten in te lichten en te vragen of zij de fiets direct naar de dealer willen brengen, en het remsysteem als after sales product direct uit de schappen te halen. Het gaat om een totaal van ongeveer 19.000 remsystemen die tot op heden in de mondiale markt zijn verkocht.

Meer informatie volgt

Aanvullende informatie over de terugroepactie en vervanging van de SRAM-remsystemen zal zo snel mogelijk worden gegeven. SRAM neemt hiervoor contact op met zijn distributeurs en agenten in Europa en wereldwijd. Om iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden, heeft SRAM een website opengesteld met het laatste nieuws over de recall hydraulische remmen.

SRAM biedt zijn excuses aan voor het feit dat ze voor de hydraulische schijf- en velgremmen het vertrouwen in het product hebben geschaad en doet er alles aan om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Video Stan Day over de recall hydraulische remsystemen

De president van SRAM, Stan Day, geeft in een filmpje zijn visie op de problemen en terugroepactie van de SRAM hydraulische remmen.

Reageer op dit artikel