artikel

De steekas verdringt de klassieke as

Retailing

De steekas verdringt de klassieke as
Met behulp van verschillende bussen kan de Novatec 3 in 1 naaf gebruikt worden met een normale snelspanner of de verschillende soorten steekassen.

De periode dat een mountainbike standaard 26’’ wielen had, ligt ver achter ons. Op het gebied van wielen is er de laatste tijd veel veranderd. Nu men het liefst met zo groot en zo licht mogelijke wielen rijdt, moet de rest van het rijwielgedeelte daar ook op worden aangepast.

Een belangrijke aanpassing is de bevestiging van de wielen geweest. De vertrouwde holle as met snelspanner heeft plaatsgemaakt voor de steekas. In de downhill en all-mountain sport is deze constructie al jaren gemeengoed, maar nu zien we dat steeds meer cross country fietsen ook steekassen krijgen.

Veel verschillende maatvoeringen

Elke technische ontwikkeling op fietsgebied gaat gepaard met verschillende maatvoeringen. Fabrikanten lukt het eigenlijk nooit om met één nieuwe maatvoering een probleem op te lossen. Steekassen zijn er dus in diverse afmetingen, en hebben ook nog eens verschillende Engelse benamingen.

Bikeright levert alle mogelijke configuraties

Groothandel Bikeright heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in custom made wielen voor de vakhandel en kan alle mogelijke configuraties leveren. Alle mogelijke combinaties leveren een eindeloze lijst met verschillende wielen op. Om toch een bepaalde uitwisselbaarheid te krijgen tussen de verschillende assen, bouwt Bikeright veel wielen rond Novatec-naven.

Lees het complete artikel in de komende editie van Tweewieler.

Reageer op dit artikel