artikel

Belgische fietsenketen Fiets! werkt met VMSII

Retailing

Belgische fietsenketen Fiets! werkt met VMSII
Eind oktober zijn het hoofdkantoor en de tien Fiets!-vestigingen voorzien van het winkelmanagementsysteem VMSII.

De Belgische fietsketen Fiets!, ooit begonnen als De Stad Fietst, heeft inmiddels tien vestigingen, vooral in de Vlaamse regio. Eind oktober zijn het hoofdkantoor en de tien Fiets!-vestigingen voorzien van het winkelmanagementsysteem VMSII. Leverancier Vendit heeft enkele maanden geleden een demo-installatie verzorgd, en met veel planning, commitment en daadkracht is de implementatie in een zeer korte periode opgezet en uitgevoerd.

Yannick de Smedt, IT Manager bij Fiets!, is enthousiast over Vendit en VMSII. “Vanaf het moment dat wij kennismaakten met Vendit, waren we onder de indruk. Het Vendit-team is zeer flexibel, van een 9 tot 5 mentaliteit is geen sprake. Mede door de vele filialen was het een flinke puzzel die in elkaar gelegd moest worden. Met ruim 50 VMSII werkplekken is het gewenst dat al onze medewerkers goed met de software om kunnen gaan. Vendit is hier zeker in geslaagd.”

Begeleiding als positief ervaren

Volgens De Smedt zijn de installaties vlot verlopen en de instructies van de consultants zijn als zeer prettig ervaren. “De consultants hebben het gehele traject klaar gestaan en hebben alles binnen de gestelde periode afgerond. De communicatie en begeleiding hebben wij als zeer positief ervaren. Vendit heeft ons het volledige traject voorzien van een sterke follow-up van de opmerkingen die tijdens de installatie naar boven kwamen, zonder ernaar te hoeven vragen. Over het geheel gezien bevalt ons de rechtlijnigheid van het programma, het is intuïtief en de moduleerbaarheid van de verschillende schermen is zeer flexibel. Een voordeel is direct te zien bij het vlot lanceren van salesacties aan de hand van actieprijzen die centraal kunnen worden ingevoerd. Tevens vinden wij het proces voor filiaalbestellingen zeer helder en is er nu al tijdswinst en automatische datastructuur zichtbaar door vergaande koppelingen met verschillende leveranciers.”

België groeimarkt voor Vendit

“Wij zijn enorm trots om Fiets! als relatie te mogen verwelkomen,” zegt Eric van Jarwaarde, CEO Vendit. “Vendit krijgt steeds meer voet aan de grond in België. Fiets! is niet de eerste die we overtuigen van VMSII in België en zeker ook niet de laatste.”

Reageer op dit artikel