Hoe ANWB fietsvakhandelaren ondersteunt in uitdagende tijden

Hoe ANWB fietsvakhandelaren ondersteunt in uitdagende tijden

Fietsvakhandelaren beleven geen gemakkelijke tijden. De ANWB, 's lands grootste ledenorganisatie, ontzorgt hen en probeert op allerlei manieren meerwaarde te bieden, onder meer met maatschappelijke initiatieven. "We zijn veel meer dan een verzekeraar."

Interpolis durft fatbikes weer te verzekeren

Interpolis durft fatbikes weer te verzekeren

Het was enkele maanden vrijwel onmogelijk om fatbikes te verzekeren. Interpolis is nu de eerste verzekeraar die het weer aandurft om met een merkonafhankelijke verzekering te komen. Veel andere verzekeraars blijven vooralsnog terughoudend, blijkt uit een rondgang van Tweewieler.

Op de foto, van links naar rechts: Jeroen van Kester en Niels Penning (Tracefy), Henk van Vliet en Willem Verheul (Kiwa), Fabian de Buck (Conneqtech), Laura Meuwese (Betronic) Martijn van Bree (ICE Protect BV) Gerben van der Kamp (Allsetra) en Jan Aarninkhof (Loqater).

Kiwa reikt eerste keurmerken elektronische e-bikebeveiliging uit

De eerste keurmerken zijn uitgereikt aan leveranciers van goedgekeurde track & tracesystemen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Nieuwegein ontvingen Tracefy, AXA-iN, Loqater en Queclink het certificaat uit handen van Henk van Vliet, certification manager bij Kiwa.

Tracefy is 'supertrots' op eerste Kiwa-certificaat

Tracefy is 'supertrots' op eerste Kiwa-certificaat

Tracefy heeft als één van de eerste leveranciers van track & trace producten en diensten het Kiwa SCM-certificaat mogen ontvangen. "Wij zijn superblij en trots."

Hogere schadelast treft Bovemij; nettoverlies van 15 miljoen

Hogere schadelast treft Bovemij; nettoverlies van 15 miljoen

Bovemij heeft mede door een hogere schadelast als gevolg van fietsdiefstal een lastig jaar achter de rug. In 2023 leed de verzekeraar een nettoverlies van 15 miljoen euro. Dat meldt Bovemij in een korte verklaring. Fietsverzekeraar Enra is een zelfstandig onderdeel binnen Bovemij.

Upway komt met verzekering voor door haar verkochte fatbikes

Upway komt met verzekering voor door haar verkochte fatbikes

Nu verschillende verzekeraars hun dekking voor fatbikes en een bepaald type elektrische bakfietsen staken, ziet Upway samen met verzekeringspartner Evy de kans schoon voor twee nieuwe verzekeringsopties voor door Upway verkochte fietsen.

Arthur Keizer: "Bij brand denken veel tweewielerbedrijven aan een ongeval met een e-bike-accu, maar je kunt ook heel andere pech hebben. Kijk maar naar ons.”

Brand bij Bike Totaal Van der Koog: hoe is het nu?

Het is het schrikbeeld van iedere ondernemer: een brand in je bedrijfspand. Arthur Keizer, eigenaar van twee Bike Totaal Van der Koog-winkels, overkwam het. Natuurlijk zorgde dat voor de nodige stress: "Op zo'n moment hoop je maar één ding: dat je echt goed verzekerd bent."

Bezorgbedrijven komen als paddenstoelen uit de grond, hebben steeds meer elektrische bezorgfietsen op de weg, gaan slecht om met accu’s en worden veelvuldig getroffen door accubranden. Voor Nationale-Nederlanden de hoogste tijd voor actie.

Veilige accu-opslag levert pizzabezorger winst op

Accubranden zijn niet alleen een probleem voor fietsenwinkels. Ook voor maaltijdbezorgers is het een nachtmerrie; menigeen zag zijn of haar bedrijf in vlammen opgaan. Nationale-Nederlanden startte daarom samen met een pizzaketen een pilot om het opslag- en laadbeleid van accu's te verbeteren. Het resultaat mag er zijn: geen branden meer, minder kosten en meer omzet.

"Met onze verlengde garantieperiode hoef je vijf jaar lang geen zorgen te hebben als er onverhoopt iets misgaat met bijvoorbeeld een controller of accu”, zegt Douwe Boeijenga, directeur MKB bij Bovemij.

Nieuw: ENRA biedt nu verlengde garantieperiode voor e-bikes

ENRA lanceert een nieuw product: voortaan is het voor consumenten mogelijk om bij aankoop van een e-bike de garantieperiode te verlengen naar vijf jaar. Hiermee speelt ENRA in op een grote, groeiende behoefte in de markt.

Accu-opslag: Nationale-Nederlanden stelt preventierichtlijn op

Accu-opslag: Nationale-Nederlanden stelt preventierichtlijn op

De PGS37-richtlijn voor de opslag van accu's gaat gelden voor bedrijven die meer dan 333 kilo aan losse en reparatie-accu's opslaan. Accu's in nieuwe fietsen tellen niet mee. Om ondernemers in de tweewielerbranche die niet 'binnen de PGS37 vallen' een handvat te bieden voor de opslag en ze verzekerd te houden, heeft Nationale-Nederlanden een preventierichtlijn opgesteld.