Alles over Binnenband

De Airless Tube was een samenwerking tussen Schwalbe en Supreme Dutch. Schwalbe stopte met de samenwerking omdat de fabrikant te veel hindernissen zag in de montage-nauwkeurigheid om het product voor een breed publiek toegankelijk te maken. Bovendien bleek dat Airless zich beter leende voor de bezorgsector en daar ligt minder de focus van Schwalbe.

E-bike bandentrends: Supreme Dutch ontwikkelt Airless verder

Schwalbe heeft een paar jaar het Schwalbe Airless-systeem gevoerd, een luchtvrije fietsband met een insert van thermoplastisch polyurethaan (TPU). Maar daarmee is het eind vorig jaar gestopt. Supreme Dutch, waarmee Schwalbe samen optrok, gaat wel verder met de Airless.

Met cargobike-specifieke Air Plus-binnenband is er een kleinere kans op lekrijden.

Schwalbe Pick-Up band vervoert met gemak 300 kilo

De populariteit van elektrische cargobikes en bakfietsen is in no-time pijlsnel de lucht in geschoten. Voor tweewielerspecialisten is het zaak dat zij de juiste vervangingsonderdelen op voorraad hebben voor reparatie en onderhoud. Met name banden zijn belangrijk.

Inmiddels bestaat ruim 20% van een nieuwe Schwalbe-binnenband uit gerecycled materiaal.

Schwalbe biedt in de toekomst binnen- én buitenbandrecycling: 'We are...

Schwalbe neemt als merk haar verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid. Naast een aantal mooie maatschappelijke projecten, is Schwalbe tot nu toe de enige fietsbandenfabrikant ter wereld die zijn gebruikte binnen- en buitenbanden terugneemt om de secundaire grondstoffen opnieuw te gebruiken voor de productie van nieuwe banden. Het binnenbandenrecyclingproces reduceert de CO2-uitstoot met ongeveer 80 procent ten opzichte van de vroegere verbrandingsmethode. Hoe werkt het recyclingsysteem?

Hoe handig is deze bandenlichterset van Rotae-tech. Feitelijk is het een multitool. Je kunt er ook een ventielkern mee (de)monteren en remzuigers in de startpositie zetten.

Zes handige bandenproducten

In dit artikel presenteert David Thörig zes handige fietsband-producten waar je als tweewielerspecialist direct je voordeel mee kunt doen: van een bandenlichter voor een extreem taaie buitenband tot een plakset voor elastomeer-binnenbandjes.

Sebastian Bogdahn van Schwalbe: “Voor elke kilogram natuurlijk rubber betalen we 50 cent boven op de marktprijs.”

Schwalbe: 'Positieve resultaten met focus op gerecyclede materialen'

"Ons uiteindelijke doel is het gebruik van energie en grondstoffen verminderen, evenals het restafval", vertelt duurzaamheidsmanager Sebastian Bogdahn van Schwalbe. "Dit doen we door gerecyclede materialen in onze banden te verwerken. Samen met retailers en consumenten zetten we concrete vervolgstappen naar een ­duurzame, milieubewuste toekomst. De lat ligt telkens hoog."

De elastomeer-binnenbandjes van Tubolito kun je plakken met deze speciale pleisters.

Hypermoderne binnenband ouderwets te plakken

De aloude binnenband lijkt - zeker in het sportieve segment - langzaam maar zeker het veld te ruimen. Tubolito bewijst echter dat de binnenband nog springlevend is en plakken zeker niet ouderwets mag heten.

Schwalbe Air Plus binnenband met dikkere wand

Schwalbe Air Plus binnenband met dikkere wand

Schwalbe's nieuwe Air Plus binnenband bevat zuiver butyl en heeft een dikkere wand. Hierdoor houdt de band bij zware belasting de lucht beduidend langer vast en biedt deze een hogere lekbescherming.

Schwalbe start met recycling binnenbanden

Schwalbe start met recycling binnenbanden

Schwalbe start met de recycling van binnenbanden in de Benelux. Schwalbe is in 2015 al gestart met een programma om oude binnenbanden in Duitsland in te zamelen en deze te recyclen voor de productie van nieuwe binnenbanden.

Foto: Eventpixels

Kruitbosch Sport: One passion, many roads!

Kruitbosch groeit wederom binnen het sportieve fietssegment. Dit jaar presenteren ze op het Kruitbosch Bike Event van alle sportmerken de noviteiten en introduceren we een aantal nieuwe sportmerken. Het thema 'Keep moving' is synoniem voor sport.

Cyclon Bike Care distributeur OKO

Cyclon Bike Care distributeur OKO

Cyclon Bike Care is de nieuwe distributeur van OKO in onder meer Nederland en België. Het Britse merk OKO wil via de distributiekanalen van Cyclon haar producten breed in de rijwielmarkt zetten. Met de vernieuwde productsamenstelling van OKO behoren lekke banden door gaten tot 7 mm en Snake Bites tot het verleden. Tevens is het product lichter geworden om in te spelen op de veeleisende topsporter.