video

VIDEO Alternatief personeelsuitje: fietstocht door India

Ondernemen 544

De winkel van Eric Schuijt in Amsterdam, De Vakantiefietser, bestaat 15 jaar en dat vierde hij met een wel heel bijzonder personeelsuitje: hij ging met zijn personeel naar India en fietste daar op lokaal gekochte fietsen 350 kilometer door het land. In de video is te zien dat er heel wat gerepareerd moest worden onderweg.

VIDEO Alternatief personeelsuitje: fietstocht door India
Een blije fietsenhandelaar in India. Foto De Vakantiefietser

Eric Schuijt vertelt over de reis naar India: “We zijn nl naar Jaipur gevlogen. Daar kreeg iedere medewerker 4.500 om een fiets te kopen. Nu waren het Indiase roepies en geen euro’s, dus zat er niets anders op dan een Indiase fiets te kopen… En daarmee hebben wij pakweg 350 kilometer gefietst naar het Taj Mahal in Agra.”

Met 4.500 roepies kun je geen fiets van Koga, Santos of Idworx kopen, fietsen waar het personeel normaal op rijdt: “Nee, het werd een echte Hero-fiets :-) Met extra stevig frame, maar geen versnellingen en de slechtste remmen die je je kunt voorstellen.” De Indiase dealer was super blij, zoveel fietsen had hij nog nooit op één dag verkocht. Aan het eind van de tocht werden de fietsen aan de lokale bevolking geschonken.

Lees ook De Vakantiefietser viert 10-jarig bestaan

Foto's

Reageer op dit artikel