nieuws

ROC van Amsterdam opent nieuwe unieke leslocatie

Ondernemen 283

Donderdag 17 oktober opent Wethouder Beroepsonderwijs Simone Kukenheim de nieuwe hypermoderne leslocatie van de opleidingen Mobiliteitstechniek van het ROC van Amsterdam. Dit pand staat er dankzij de unieke en intensieve samenwerking tussen MBO College Westpoort en een groot aantal bedrijven uit de mobiliteitsbranche.

ROC van Amsterdam opent nieuwe unieke leslocatie

Onder de naam NexTechnician werken de onderwijsinstelling en de bedrijven nu onder één dak samen aan up-to-date en innovatief onderwijs. Florus Roelofsen, voorzitter van zowel MBO College Westpoort als NexTechnician: “Dit unieke onderwijsconcept biedt toekomstperspectief aan zowel de mbo-afgestudeerden als de mobiliteitsbranche.”

Samenwerken aan innovatief onderwijs

NexTechnician heeft vijf jaar hard gewerkt aan het onderwijsconcept en de totstandkoming van het nieuwe pand, waarin onderwijs en bedrijfsleven samenwerken aan innovatief onderwijs. Dankzij de intensieve integratie binnen de branche sluit het onderwijs beter aan op de praktijk en verbetert de instroom. Dit is erg belangrijk voor de mobiliteitsbranche, zo benadrukt Roelofsen: “Dankzij NexTechnician kunnen wij onze mobiliteitsstudenten laten studeren met de nieuwste apparatuur en helpen bij het vinden van een baan. Zonder ondersteuning van het bedrijfsleven zouden wij dit niet kunnen bieden.”

Betere aansluiting onderwijs en bedrijfsleven

De innovaties in de mobiliteitsbranche gaan, zo benadrukt Roelofsen zo razendsnel, dat er in de afgelopen jaren een grote kloof is ontstaan tussen de vraag van het bedrijfsleven en de kennis en vaardigheden van pas afgestudeerde mbo-studenten. “Met NexTechnician willen we deze kenniskloof dichten.” De bedrijven die ook in NexTechnician zitten, bieden materialen en gastlessen aan. Dit is een unieke gebeurtenis die zorgt voor een continue verbetering van ons onderwijs.

Ruim 80.000 beroepsstudenten profiteren van pps

Mbo- en hbo-onderwijsinstellingen weten elkaar steeds vaker en beter te vinden om de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt te verbeteren. Het aantal publiek-private samenwerkingen, waar NexTechnician een voorbeeld van is, groeit. De belangrijkste motivatie voor bedrijven en werkveldpartners om deel te nemen in een pps is in de meeste gevallen de noodzaak tot goed gekwalificeerd toekomstig personeel. Dit blijkt ook uit onderzoek dat NexTechnician heeft gehouden onder haar samenwerkingspartners.

 

Reageer op dit artikel