nieuws

POLL: Wat voor personeel heeft u de komende jaren nodig?

Ondernemen 810

Laat uw stem horen! De BOVAG is een poll gestart om te onderzoeken wat voor personeel fietsbedrijven nodig hebben. Op de site van BOVAG kunt u uiterlijk tot 30 september invullen op welk opleidingsniveau u de komende jaren personeel zou kunnen inzetten. 

POLL: Wat voor personeel heeft u de komende jaren nodig?

De instroom van fietstechnici in de branche loopt terug en de verwachting is dat het tekort aan personeel alleen maar groter wordt.

Poll op de site van BOVAG

Om een beter beeld te krijgen van wat u in uw fietsbedrijf nodig heeft de komende jaren, kunt u op de speciale pagina van BOVAG de poll invullen (uiterlijk maandag 30 september).

Welke opleidingen nodig?

BOVAG onderzoekt met de branche en opleidingen wat er aan onderwijs nodig is om de (zij-)instroom te vergroten. Heeft u personeel nodig op niveau 2, 3 of 4?
Het aantal fietsen neemt toe en de techniek aan fietsen wordt steeds complexer. Dat betekent dat er enerzijds meer technisch personeel nodig is, maar ook dat er meer mensen nodig zijn met ICT-vaardigheden.

Werk aan de winkel

Er lijkt aan beide een tekort te zijn. Het is dus belangrijk dat er meer fietstechnici opgeleid worden in de branche. Dat betekent nu werk aan de winkel: want wie wordt opgeleid, kan pas over twee jaar zelfstandig werken binnen in de branche.

Zij-instroom

Daarbij komt ook dat er ROC’s dreigen te sluiten vanwege de afname van het aantal leerlingen. Mede daardoor komt ook de ‘dekking’ van het onderwijs over heel Nederland in het gevaar. BOVAG onderzoekt daarom hoe we met de branche de instroom kunnen stimuleren om de branche te verrijken. Ook daarbij wordt zij-instroom ook meegenomen als mogelijke oplossing.

 

 

Reageer op dit artikel