nieuws

LeasePlan zet met Fietsenwinkel.nl vol in op e-bike leasemarkt

Ondernemen 1883

LeasePlan zet met Fietsenwinkel.nl vol in op e-bike leasemarkt
Erik Henstra (Managing Director LeasePlan Nederland, links) en Davy Louwers (ceo International Bike Group, rechts) ondertekenen in de showroom van fietsenwinkel.nl in Amsterdam de overeenkomst tussen beide bedrijven.

Fietsenwinkel.nl-moederbedrijf International Bike Group (IBG) gaat samenwerken met LeasePlan Nederland om elektrische fietsen leveren aan klanten van de grootste (auto)leasemaatschappij van Nederland. IBG neemt het totale serviceapparaat en online portal voor zijn rekening: van fietsselectie, aflevering, verzekering, onderhoud tot pechhulp onderweg en fleetmanagement software.

Nu de nieuwe bijtellingsregeling ‘fiets van de zaak’ vanaf 1 januari 2020 in zicht komt, zal de verkoop van e-bikes naar verwachting scherp stijgen. Dat wordt dan vooral mogelijk gemaakt door werkgevers die hun medewerkers een e-bike aanbieden via een leaseregeling of een vrij te besteden mobiliteitsbudget, al dan niet in combinatie met een zakelijke leaseauto. De e-bike vormt zo onder meer een alternatief van woon-werkverkeer dat nu per auto of openbaarvervoer plaatsvindt. LeasePlan is de eerste autoleasemaatschappij in Nederland die op deze schaal in e-bikes stapt.

Full service leaseconcept met fietsen

LeasePlan beschikt met Fietsenwinkel.nl over een eigen landelijk dekkend retailnetwerk met experience-winkels en testcenters, ongeveer 250 fietsreparatiepunten door het hele land, pechhulp onderweg, een online platform met een aanbod van meer dan 20.000 fietsen en geïntegreerde fleetmanagement software voor zijn klanten. Davy Louwers van IBG verwacht dat zijn bedrijf volgend jaar zo’n 20% marktaandeel van de zakelijke e-bike fietsmarkt in handen kan krijgen, goed voor circa 30.000 e-bikes. De leasemarkt wordt bediend onder het label ‘hellorider’.

LeasePlan: duurzame stap vooruit met e-bikes

Erik Henstra, Managing Director van LeasePlan: “Wij hebben ons als bedrijf gecommitteerd aan duurzame mobiliteit. Door e-bikes nu aan het aanbod toe te voegen gaan we weer een stap verder. Wij denken dat geïntrigeerde mobiliteitspakketten, inclusief een e-bike, voor veel forensen een aantrekkelijke optie zijn. Vooral voor de kortere woon-werkafstanden blijkt de bereidheid om op de e-bike naar het werk te gaan hoog. Met de aantrekkelijkheid van een zakelijke lease e-bike heb je geen last van de relatief hoge aanschafkosten en onderhoudskosten. Je kunt er zowel zakelijk als privé gebruik van maken en je hoeft geen kilometeradministratie bij te houden.”


Meer weten over fietslease, regeling en de kansen?

 

Reageer op dit artikel