nieuws

ANWB start met fietslease

Ondernemen 6029

Op de beurs Vélovak in Gorinchem introduceert de ANWB haar nieuwe service ‘ANWB Fiets Lease’. Bij dit nieuwe full service B2C fietsleaseconcept werkt de organisatie samen met lokale fietsenwinkels en Volkswagen Pon Financial Services.

ANWB start met fietslease
Joris Smink: "Bij de introductie bestaat het aanbod uit 8 elektrische Gazelle en Union fietsen."

Het leasecontract zoals ANWB dat aanbiedt, heeft een looptijd van 36 maanden en is inclusief service, onderhoud, reparatie en ANWB Pechhulp en een ANWB Fietsverzekering. ANWB Fiets Lease combineert het gemak van online met de kennis en service van de lokale fietsenwinkel. Consumenten kiezen op de website anwb.nl/fietslease het gewenste model, waarna de fiets bij een winkel naar keuze wordt afgeleverd. De geselecteerde fietsenwinkel voert daarna tijdens de looptijd van de leaseperiode het onderhoud en reparaties uit.

Samen met dealernetwerk ontwikkeld

Joris Smink, Salesmanager Tweewiel bij de ANWB: “De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om, in samenwerking met ons dealernetwerk, dit compleet full service leaseconcept neer te zetten. Het eindresultaat is een pakket dat voldoet aan de eisen van de moderne consument die op zoek is naar een totaaloplossing op fietsgebied.”

Beginnen met 8 e-bikes

Bij de introductie bestaat het aanbod uit 8 elektrische Gazelle en Union fietsen. Gaandeweg wordt het aanbod uitgebreid met meerdere merken en modellen en ook zal het dealernetwerk worden uitgebreid. Op termijn wordt het voor dealers mogelijk elke fiets in de showroom bij ANWB Fiets Lease onder te brengen.

Geënt op ervaring met autolease

ANWB deed de afgelopen jaren met Private Lease voor auto’s de nodige ervaring op met leaseproducten. Joris Smink: “Deze ervaring is terug te vinden in de voorwaarden van Fiets Lease. Mensen die kiezen voor lease gaan voor flexibiliteit. Daar hebben we in onze voorwaarden rekening mee gehouden. Zo is het mogelijk het contract te beëindigen bij scheiding, blijvende invaliditeit en verlies van baan.”

Vanaf maandag 23 september kunnen consumenten fietsen lease via ANWB Fiets Lease.


Meer weten over fietslease, regeling en de kansen?

 

Reageer op dit artikel