nieuws

Twentse ondernemers halen zelf gestolen e-bikes terug

Ondernemen 3937

Een opmerkelijk bericht in de oostelijke regionale pers deze week. Drie Twentse tweewielerhandelaren kwamen een fietsendief op het spoor, wilden de politie inschakelen maar namen uiteindelijk zelf het recht in handen. De politie had geen tijd. Toen één van hen door de dief met een mes werd bedreigd, kreeg de politie wel haast.

Twentse ondernemers halen zelf gestolen e-bikes terug

In het artikel in Tubantia vertellen Jos Leenders van Leenders Bike Totaal uit Hengelo, René Pot van Pot Tweewielers uit Haaksbergen en Jan ten Tusscher uit Enschede hun relaas. Bij hen werden de afgelopen tijd drie dure e-bikes gestolen. Via de bewakingscamera’s kwamen ze achter de identiteit van de dader. “Binnen twee uur wisten we wie de dief was en waar hij woonde”, zegt René Pot in Tubantia.

Politie geen tijd

De handelaren contacten de politie, maar die had geen tijd. Ze zouden er na het weekend werk van maken. René Pot vertelt dat de mannen echter bang waren dat de fietsen dan al doorverkocht zouden zijn. Daarop besloten ze om de dief zelf met een bezoekje te vereren en de fietsen weer op te halen. Daar aangekomen was die niet direct van plan om de fietsen mee te geven en werden de Twentse tweewielerhandelaren met een mes bedreigd.

Lees het volledige verhaal en de reactie van de politie op de site van Tubantia.

Bron: Tubantia

Reageer op dit artikel