nieuws

Pon-dochter Lease a Bike komt naar Nederland

Ondernemen 3700

Op 1 januari 2020 gaat de nieuwe Fiets van de zaak-regeling van start. Lease a Bike haakt daar op in met gewone fietsen en e-bikes die via dealers overal in Nederland worden geleverd. Lease a Bike is onderdeel van Gazelle-eigenaar Pon Holding en al sinds 2015 actief in Duitsland.

Pon-dochter Lease a Bike komt naar Nederland

Wanneer werkgevers per 1 januari volgend jaar een (elektrische) fiets ter beschikking stellen aan werknemers, betalen deze slechts 7 procent bijtelling. De fiets kan dan zowel zakelijk als privé worden gebruikt zonder ingewikkelde administratie. Werknemers rijden zo vanaf een paar euro per maand al een gloednieuwe e-bike.

Hele leaseproces geautomatiseerd

Sinds de oprichting in Duitsland maakte Lease a Bike een sterke groei door. Inmiddels rijden er bij onze oosterburen via de leasemaatschappij al ruim 20.000 werknemers regelmatig op de fiets van en naar kantoor. Het bedrijf regelt het gehele leaseproces van A tot Z middels enkele digitale stappen en neemt de hele papierwinkel uit handen voor zowel werkgever als werknemer. De werkgever kan werknemers met één klik op de knop toestemming geven voor het leasen van een fiets.

Lokale dealer levert uit

De werknemer heeft vrije keuze voor het type fiets en het merk. Vervolgens kan de werknemer eenvoudig zijn of haar nieuwe fiets of e-bike kiezen bij de lokale fietsendealer. Daarbij gaat de fiets altijd vergezeld van een uitgebreid servicepakket voor onderhoud, reparatie, 24/7 pechhulp en verzekering. Zodra de fiets in gebruik is genomen, ontvangt de werkgever maandelijks alle benodigde informatie voor de salarisadministratie voor verwerking van de betaling van de leasecontracten.


Meer weten over fietslease, regeling en de kansen?

 

 

Reageer op dit artikel