nieuws

Accell verkoopt Amerikaanse activiteiten voor 1 dollar

Ondernemen 2131

Accell Group heeft haar – al lange tijd flink verliesgevende – activiteiten in de Verenigde Staten voor 1 dollar verkocht aan private equity-onderneming Regent LP (Regent). Wanneer Regent de Amerikaanse business weer aan het draaien krijgt, volgt nog een maximale vergoeding aan Accell van 15 miljoen dollar.

Accell verkoopt Amerikaanse activiteiten voor 1 dollar

Beide bedrijven zijn naast de verkoop van de activiteiten ook een exclusief 2-jarig Amerikaans distributiepartnerschap overeengekomen voor de internationale Accell-merken Raleigh, Haibike en Ghost. Verder neemt Regent de wereldwijde registraties over van de merken Diamondback, Redline en IZIP. De overdracht heeft gisteren – dinsdag 6 augustus – plaatsgevonden.

Wel blijven verkopen in Amerika

CEO Ton Anbeek van Accell Group stelt dat zijn bedrijf zich na de verkoop weer volledig gaat focussen op de Europese activiteiten. “De verkoop stelt ons in staat om de winstverdunning te elimineren. Tegelijk kunnen we onze wereldwijde merken wel in de VS blijven verkopen en kunnen we profiteren van de groeiende vraag naar e-bikes. We verheugen ons op de samenwerking met Regent als onze Amerikaanse distributeur.” De verkoop zal ten laste komen van het resultaat in het tweede halfjaar van 2019.

Regent, ook eigenaar van Mavic

Regent is een Amerikaanse private equity-ondernemen die zich richt op het innoveren en transformeren van bedrijven. Afgelopen voorjaar nam Regent al het merk Mavic over van Amer Sports.

 

 

Reageer op dit artikel