nieuws

Accell kijkt weer omhoog: omzet eerste halfjaar +7,4%

Ondernemen 991

Accell Group heeft de weg omhoog weer gevonden. Uit de vandaag gepresenteerde cijfers over het eerste halfjaar van 2019 blijkt dat de omzet van de totale groep met 7,4% is gestegen tot 682,6 miljoen euro. De winst voor rente en belasting steeg met 8,9% naar 46,5 miljoen euro.

Accell kijkt weer omhoog: omzet eerste halfjaar +7,4%

De activiteiten in Noord-Amerika drukten de afgelopen periode de omzet en het resultaat van de Accell Group flink. Accell besloot daarop de overzeese activiteiten niet meer als core-business te bestempelen. De omzet uit niet-kernactiviteiten in Noord-Amerika daalden in de eerste helft van 2019 met 11,3% en kwamen uit op 31,8 miljoen euro (5% van de totale groepsomzet). Ton Anbeek, CEO Accell Group concludeert dat de prestaties in Noord-Amerika afgelopen halfjaar niet verbeterden en dat in de loop dit kwartaal de strategische evaluatie wordt afgerond. Dan wordt ook duidelijk wat de toekomst is van de Noord-Amerikaanse activiteiten binnen Accell Group.

Stabiele volumes en betere marges

Anbeek stelt dat de strategie die Accell met betrekking tot haar kernactiviteiten voert de goede kant op gaat. Hij ziet goede groei, stabiele volumes, groeiende marges, hogere resultaten en een daling van het werkkapitaal. “Zowel voor onze kernactiviteiten als voor de totale groep. Verder zijn ook de kosten gestabiliseerd.” Anbeek stelt dat de betere beschikbaarheid van de producten die Accell verkoopt, in de meeste van de kernregio’s voor groei met dubbele cijfers zorgde.

Nederland 10,7 miljoen meer omzet

“Kijken we naar Nederland”, vertelt Anbeek, “dan hebben we de neerwaartse omzet- en volumetrend gekeerd met een omzet groei met dubbele cijfers. Daarbij leverden onze merken Koga, Sparta en Batavus een belangrijke bijdrage.” In de Benelux steeg de omzet van 124,7 naar 135,4 miljoen euro: 10,7 miljoen euro oftewel 8,6%.

 

Ook interessant om te lezen:

 

Reageer op dit artikel