nieuws

Multicycle reorganiseert en verplaatst productie naar Polen

Ondernemen 1805

Multicycle heeft afgelopen jaar ingezet op groei, maar de daadwerkelijke groei blijft achter op de prognose. Gevolg is een reorganisatie van het bedrijf, het verlies van een aantal arbeidsplaatsen en verplaatsing van de productie naar de fabriek van moederbedrijf Kross in Polen.

Multicycle reorganiseert en verplaatst productie naar Polen

Algemeen directeur Eelke van Bilzem van Multicycle: “Met de aanpassingen binnen het bedrijf nemen we de stappen die op dit moment nodig zijn om Multicycle te stabiliseren en voor te bereiden op de toekomst.” De productie wordt deze zomer al verplaatst naar de fabriek van Kross in Polen. In Polen zal Multicycle gebruik maken van de moderne productiefaciliteiten van Kross. De productontwikkeling blijft in Nederland om de kenmerkende Nederlandse kwaliteit van Multicycle fietsen te blijven ontwikkelen. Ook blijft de productie van de tandems in Nederland.

Gevolg nauwere samenwerking Multicycle en Kross

De samenwerking tussen Multicycle en Kross is het laatste jaar sterk geïntensiveerd. Sinds de overname door Kross in 2017 lag de focus van de samenwerking vooral op kennisuitwisseling. Nu de bedrijven goed op elkaar ingespeeld zijn, maakt Multicycle vanaf deze zomer gebruik van de productie-ervaring en efficiëntie van Kross. Kross is een grote speler met een jaarlijkse productie van 300.000 fietsen. Het bedrijf is sterk in het sportieve segment, van elektrische trekkingfietsen tot high-end mountainbikes en racefietsen.

Sinds 2017 eigendom van Kross

Multicycle ging in november 2016 na een zware periode failliet. In februari 2017 nam de Poolse fietsfabrikant Kross de aandelen en activiteiten van Multicycle over. Bij de overname gaf Kross aan goede perspectieven te zien om Multicycle als toonaangevend e-bike merk te behouden.

Ook interessant om te lezen:

 

 

Reageer op dit artikel