nieuws

Voorronde Vélovakman Award 2019 van start

Ondernemen 503

Voorronde Vélovakman Award 2019 van start

De strijd om de Vélovakman Award 2019 is weer losgebarsten. Afgelopen maandag 6 mei was de eerste voorronde voor de titel ‘Beste fietsenmaker van Nederland’. De tweede voorronde is op maandag 20 mei en er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Na de voorrondes wordt bepaald welke fietstechnici mogen deelnemen aan de finale van de Vélovakman Award tijdens de fietsvakbeurs Vélovak van 22 tot en met 24 september 2019 in Evenementenhal Gorinchem.

Winnaars vorig jaar

De Vélovakman Award werd vorig jaar voor het eerst gehouden en georganiseerd door vakbeurs Vélovak. Toen won Cees Kersten van Rijwielpaleis Bilthoven de eretitel. Zijn collega Alex van Doorn werd nummer 2. Dit jaar zijn zij al gekwalificeerd voor de finale, omdat zij een uitmuntende score behaalden.

Het artikel gaat verder na de foto.

Voorrondes bij Juncker in De Fietser

Dit jaar worden er voor het eerst voorrondes van de Vélovakman Award georganiseerd bij hoofdsponsor Juncker Bike Parts in De Fietser in Ede. Deelnemers leggen hier een kennistest af en voeren twee praktijkopdrachten uit. De praktijkopdrachten worden in de vorm van battles uitgevoerd. In elke battle nemen twee fietstechnici het tegen elkaar op.

Podium voor ambacht

Deze vakwedstrijd heeft als doel om een speciaal podium te bieden voor het ambacht van fietsenmaker. De mannen of vrouwen die meestal op de achtergrond staan, laten nu zien wat zij in hun mars hebben. De Vélovakman Award is een initiatief van Vélovak-organisator Easyfairs met medewerking van Tweewieler Academy en Juncker Bike Parts. Alle opdrachten zijn ontwikkeld door Tweewieler Academy en Juncker Bike Parts verzorgt het gereedschap en faciliteert de voorrondes.

Vakevenement Vélovak

Vélovak is hét gerichte inkoop-, netwerk en kennisevenement vlak voor het nieuwe seizoen voor de distributeurs en winkeliers uit de fietsen- en scooterbranche van de Benelux. In 2018 werd Vélovak bezocht door ruim 1500 fietsvakhandelaren uit de Benelux. Aan het vakevenement nemen de officiële merkdealers en importeurs van fietsen, accessoires, onderdelen, kleding en voeding deel. Ook exposeren er partners voor de winkelinrichting, retail services en alles voor de werkplaats. De derde editie van Vélovak is op 22, 23 en 24 september 2019 in Evenementenhal Gorinchem.

Lees ook

Reageer op dit artikel