nieuws

Omzet januari-februari: +18%

Ondernemen 2426

De branche is 2019 meer dan goed begonnen. GfK meldt bij monde van Niels van Steijn dat er in de eerste 2 maanden van dit jaar 8% meer nieuwe fietsen zijn verkocht vergeleken met dezelfde periode in 2018. De omzet in euro’s steeg met maar liefst 18%. 

Omzet januari-februari: +18%
De omzet over januari-februari 2019 steeg vergeleken met een jaar eerder met maar liefst 18%.

Uit de GfK Panelmarkt over de periode periode januari-februari 2019 blijkt dat maar liefst 95% van het aantal verkochte fietsen door de vakhandel is gerealiseerd. Absoluut opvallend is het verkochte aantal fietsen in februari; het goede weer zal hier zeker aan hebben bijgedragen.

E-bikes belangrijke motor achter de groei

Zoals gezegd steeg de omzet over de eerste twee maanden vergeleken met een jaar met maar liefst 18%! De motor achter deze groeicijfers zijn overduidelijk e-bikes. In januari-februari 2019 steeg het aantal verkochte e-bikes namelijk met ruim 35%. In omzet is dit circa 38%. Bijna 1 op de 3 verkochte fietsen betreft inmiddels een e-bike. E-bikes met een middenmotor vertegenwoordigen al ruim 70% van de markt.


Meer interessante cijfers over de branche:

 

 

Reageer op dit artikel