nieuws

Mountainbiker Marc Bouwmeester aan de slag bij Merida

Ondernemen 1496

Mountainbiker Marc Bouwmeester aan de slag bij Merida
Foto Merida

Marc Bouwmeester, voorheen professioneel mountainbiker, start zijn maatschappelijke carrière bij Merida Benelux in Apeldoorn. In het verleden was Bouwmeester Nederlands kampioen en hij reed meerdere internationale kampioenschappen. Door herhaaldelijk nekletsel moest de 20-jarige mountainbiker helaas stoppen met de wedstrijdsport.

Van een zwart gat is voor Bouwmeester echter geen sprake. Per 1 mei 2019 gaat hij van start bij Merida Benelux in Apeldoorn. Bij de Merida importeur gaat hij van start als verkoper in het Merida Experience Center, gecombineerd met commerciële binnendienst taken. “Dit is voor mij een mooie kans om in de fietswereld actief te blijven en mijn kennis over met name mountainbikes over te dragen aan consumenten die deze prachtige sport beoefenen”’, geeft Marc Bouwmeester aan.

Merida Experience Center met volledige collectie

Al ruime tijd heeft Merida een Experience Center in Apeldoorn waar consumenten de volledige collectie racefietsen, mountainbikes, hybrides, e-mtb’s en elektrische fietsen van Merida kunnen bekijken. Op afspraak kan er op een geselecteerd aantal fietsen uit het hogere segment ook een uitgebreide testrit worden gemaakt.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Fietsen worden uitgeleverd via dealer naar keuze

Heeft de klant zijn keuze gemaakt, dan kan in het Experience Center direct de fiets worden aangeschaft. Deze fietsen worden, net als de fietsen die online worden besteld, uitgeleverd door een dealer naar keuze van de klant. Zo heeft de klant altijd het vertrouwde lokale adres voor service en onderhoud.

Sinds 2019 ook op zaterdag geopend

Om aan de groeiende vraag naar extra advies, informatie en de behoefte aan het maken van testritten te kunnen voldoen is sinds begin 2019 het Merida Experience Center ook op zaterdagen geopend. Op deze manier hoopt het merk nog meer mensen enthousiast te kunnen maken voor haar producten. Het Merida Experience Center is door de week geopend van 9.00 tot 17.00 uur en ’s zaterdags van 10.00 tot 16.00 uur.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Ook e-bikes van Merida te zien

Als merk staat Merida natuurlijk bekend van mountainbikes en racefietsen. De Taiwanese fabrikant timmert echter ook hard aan de weg op het gebied van sportieve e-bikes voor dagelijks- en recreatief gebruik en krachtige e-mountainbikes zoals de award winnende Merida eOne-Sixty 900-E. “Over racefietsen en mountainbikes hoeven wij Marc als wedstrijdrijder natuurlijk niet veel meer te leren en door zijn kennis van fietsen zal hij ook snel zijn weg weten te vinden in de e-bikes en e-mtb’s” aldus Peter Koperdraad, directeur van Merida Benelux. “We kijken er enorm naar uit om samen met Marc nog meer uit ons Experience Center te halen. Door de toenemende vraag naar e-bikes en sportfietsen worden de mogelijkheden die ons Experience Center biedt als aanvulling op ons dealernetwerk nog belangrijker. Met de versterking van ons team moet dat zeker gaan lukken”, zo geeft Koperdraad aan.

Reageer op dit artikel