nieuws

BOVAG lanceert dienst voor vraag en aanbod bedrijfsovername

Ondernemen 1055

Exclusief voor leden introduceert BOVAG als pilot de dienst Matchmaking, waarin de markt voor aan- en verkoop van bedrijven samen wordt gebracht. Via BOVAG Matchmaking begeleidt een professionele overname-adviseur van Alfa Consultants de ondernemers met aan- of verkoopplannen.

BOVAG lanceert dienst voor vraag en aanbod bedrijfsovername

Het zoeken naar en vinden van een geschikte koper of passende investering is niet eenvoudig. Nu gebeurt het vaak dat de accountadviseurs van BOVAG toevallig vraag en aanbod weten te matchen. Om dat proces te professionaliseren start BOVAG met Matchmaking; een nieuwe dienst waar BOVAG-leden met serieuze aan- of verkoopplannen elkaar kunnen vinden. Hun zoektocht wordt begeleid door een professionele overname-adviseur. Daarvoor werkt BOVAG samen met Alfa Consultants, waarmee BOVAG ook al enkele jaren voor zijn leden de bijeenkomsten ‘Stoppen of Doorgaan’ organiseert.

Proces overname

De overname-adviseur ondersteunt allereerst in het opstellen van een zoekprofiel of bedrijfsprofiel. De tweede stap is om te kijken hóe het bedrijf kan worden verkocht, wat de juridische vorm is en welk vastgoed erbij hoort. Vervolgens kijkt de adviseur wat het vermogen en inkomen van de ondernemer zal zijn nadat zijn bedrijf is verkocht of aangekocht.

Belangen koper of verkoper

Dan pas gaat de overname-adviseur op zoek naar een (ver)koper. Als hij deze heeft gevonden, bekijkt hij wie de belangen van de koper of verkoper kan vertegenwoordigen. Uiteraard wordt deze dienstverlening tegen een zeer aantrekkelijk tarief aangeboden. BOVAG-leden met investeringswensen of aan- of verkoopplannen kunnen zich vrijblijvend melden via het ledenportaal.

Reageer op dit artikel