nieuws

Schok door plotseling overlijden Marcel Walenkamp

Ondernemen 2987

Het plotselinge overlijden van Marcel Walenkamp sloeg vorige week in als een bom bij iedereen die hem gekend heeft. Marcel Walenkamp werd dinsdagochtend in zijn eigen winkel aangetroffen door zijn zoon. Marcel is 61 jaar oud geworden.

Schok door plotseling overlijden Marcel Walenkamp
Marcel Walenkamp in een fabriek tijdens de Tweewieler Studiereis in 2010.

Marcel Walemkamp had een winkel in winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. In de branche was Marcel geen onbekende. Hij bezocht regelmatig beurzen en ging een aantal keren mee met studiereizen naar Taiwan en China.

Bescheiden en rustige man

Hedwig Berendsen, redacteur van Tweewieler, kende Marcel Walenkamp van een van die reizen: “Marcel Walenkamp was een bescheiden, rustige man, met een mooie droge humor. Ik maakte kennis met hem tijdens de Tweewieler Studiereis in 2010 waar we onder andere Sjanghai en Hongkong bezochten. Zo’n ervaring schept een band en ik liep hem daarna vaak tegen het lijf op beurzen en evenementen waar we altijd even een praatje maakten.”

Reactie Ramon Sterker

Ook Ramon Sterker (voormalig importeur en lid van de Redactiecommissie Tweewieler) sprak Marcel Walenkamp regelmatig op bijeenkomsten in de branche: “Ik kende Marcel als serieuze en bescheiden ondernemer, die een fietsenwinkel startte aan de rand van het winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. We hebben veel gesprekken gevoerd over kwaliteit, verschil maken en klantgerichtheid, tijdens de inrichting van zijn winkel en werkplaats. Ik zal Marcel blijven herinneren als een enorm goed mens, een eerlijke ondernemer en met een groot hart voor zijn klanten. Ik wens zijn familie alle sterkte toe.”
Marcel is maandag 4 februari in besloten kring gecremeerd. De redactie Tweewieler wenst familie en nabestaanden heel veel sterkte met dit onverwachte verlies.

Reageer op dit artikel