nieuws

Kruitbosch breidt Product Development team verder uit 

Ondernemen 1331

Kruitbosch breidt zijn Product Development team verder uit. Cor Lieftink is de jongste versterking en gaat aan de slag als Product Quality & Safety Engineer. Hiermee speelt Kruitbosch in op de sterk groeiende vraag naar fietsen van Cortina en Alpina, en de flink toenemende afzet in e-bikes.

Kruitbosch breidt Product Development team verder uit 
Van links naar rechts: Feikje Elzinga, Cor Lieftink en Reinier Tijssen. - Foto: Kruitbosch

Volgens Kruitbosch is er de afgelopen jaren een enorme groei te zien bij Cortina en kinderfietsmerk Alpina. “Zowel in volume als in uitbreiding van de collectie”, zegt de leverancier.
Ook is er een toename te zien in de vraag van e-bikes. “Een complexer product die de aandacht verdient die het nodig heeft”, zegt Kruitbosch. Genoeg reden om het Product Development team uit te breiden.

Diverse nieuwe functies bij Kruitbosch

Afgelopen zomer startte Reinier Foppen als Hoofd Productmanagement. Dit najaar heeft hij zijn team uitgebreid met diverse nieuwe functies. In september kwam Feikje Elzinga het team versterken. “Met een uitgebreide achtergrond in productontwikkeling en ervaring in automotive bij Brink Trekhaken vormt Feikje een waardevolle aanvulling op het team als Productmanager Bikes”, zegt Kruitbosch.

In november is Reinier Tijssen gestart als Product Engineer. Hij zet zijn carrière voort bij de Zwolse leverancier na zich als Product Engineer te hebben ingezet bij Pezy Group. Daar was hij onder meer medeverantwoordelijk voor producten voor TomTom en Philips.

Ontwikkeling in eigen beheer

Kruitbosch heeft de ontwikkeling van de fietsen en accessoires steeds meer in eigen beheer. “Daarmee voelen we ons nog meer verantwoordelijk voor de kwaliteit die we leveren. Deze maand startte daarom Cor Lieftink als Product Quality & Safety Engineer. Met ruim 28 jaar ervaring in kwaliteit, veiligheid en milieu bij diverse bedrijven en sectoren zal hij zich buigen over de productkwaliteit- en veiligheid van de fietsen en accessoires van Cortina en Alpina.”
Op dit moment is Kruitbosch nog zoekende naar een Productmanager E-bike Systemen.

Reageer op dit artikel