nieuws

RAI Vereniging krijgt predicaat Koninklijk

Ondernemen 547

RAI Vereniging mag zich voortaan ‘Koninklijk’ noemen. De brancheorganisatie, die 125 jaar bestaat, kreeg het predicaat eerder deze week.

RAI Vereniging krijgt predicaat Koninklijk
RAI Vereniging-voorzitter Steven van Eijck (rechts) ontving de speciale oorkonde uit handen van de nieuwe commissaris van de Koning (CdK) in de provincie Noord Holland, Arthur van Dijk. 

Het predicaat werd officieel aan RAI Vereniging toegekend tijdens de nieuwjaarsreceptie in de RAI, op 24 januari. Voorzitter Steven van Eijck ontving de speciale oorkonde uit handen van de nieuwe commissaris van de Koning (CdK) in de provincie Noord Holland, Arthur van Dijk.

Trots

Voorzitter Van Eijck is bijzonder trots op het predicaat. “Deze onderscheiding is letterlijk de kroon op het werk van onze leden, mijn voorgangers en alle medewerkers. Het is een voorrecht om het predicaat ‘Koninklijk’ te mogen dragen. RAI Vereniging is inmiddels een begrip in de Nederlandse mobiliteitswereld. Niet alleen als oprichter van het grootste beursgebouw van Nederland. Het is bovenal een gevestigde belangenbehartiger die al 125 jaar meedenkt en bouwt aan de bereikbaarheid in Nederland en Europa.”

RAI Vereniging 125 jaar

RAI Vereniging is opgericht op 17 december 1893. De organisatie is bekend van onder meer de auto- en tweewielerbeurzen. Ook staat het aan de basis van de introductie van diverse nieuwe vervoersmiddelen op de weg, zoals de speed pedelec. Daarnaast is het mede-oprichter van de Stichting Wetenschappelijke Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

Afgelopen jaren is RAI Vereniging gefuseerd met collega-organisaties als CarrosserieNL en recent AutomotiveNL. De organisatie is daardoor uitgegroeid tot een organisatie met inmiddels ruim 700 leden. Ook op het gebied van kwetsbare groepen zet het zich actief in. Zo is in 2017 de New Mobility Foundation opgericht om mensen die minder mobiel zijn, mobiliteit aan te bieden.

Reageer op dit artikel