nieuws

Multicycle krijgt nieuw bestuursteam

Ondernemen 1025

Multicycle heeft vanaf 1 januari 2019 een nieuw bestuursteam bestaande uit Eelke van Bilzem, Leon Westenberg en Rutger de Vries. Samen met het moederbedrijf Kross heeft het drietal er alle vertrouwen in dat ze de nieuwe collectie van Muticycle sterker in de markt kunnen zetten en verder uit kunnen breiden.

Multicycle krijgt nieuw bestuursteam
Op de foto van links naar rechts: Leon Westenberg, Eelke van Bilzem en Rutger de Vries. Foto Multicycle

Het algemeen bestuur is overgedragen aan de CEO Eelke van Bilzem. Hij is een bekend gezicht binnen de fietsenbranche en heeft in de afgelopen 20 jaar in diverse functies gewerkt voor onder andere Sparta en Gazelle. In 2011 begon Eelke als Manager Operations bij Multicycle.

Overname door Kross

Eelke van Bilzem is nauw betrokken geweest bij de overname van Multicycle door Kross. Van Bilzem: “Ik ben enorm gedreven om Multicycle een plek in de markt te geven die het verdient. Samen met het team zullen we keihard werken aan dit prachtige merk. Ik ben van mening dat we dit gaan bereiken door ons te focussen op de kern van onze activiteiten als fietsfabrikant. Het team dat daar nu klaar voor staat deelt die passie!”

Nieuwe rol Leon Westenberg

Ook Leon Westenberg is al langer werkzaam bij Multicycle. Het afgelopen anderhalf jaar was Leon verantwoordelijk voor de sales binnen Multicycle. Daarnaast hield hij zich bezig met de ontwikkeling van de nieuwe collectie. Sinds 1 januari 2019 is hij Sr. Product Manager bij Multicycle. “Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de huidige collectie en met resultaat”, vertelt Westenberg. “We zijn in volle gang bezig met de collectie voor 2020. We hebben een visie waar we heen willen en genoeg ideeën om de collectie nog sterker te maken. We zullen wederom met een paar indrukwekkende vernieuwingen gaan komen.” Multicycle presenteerde eind augustus een compleet nieuwe collectie toerfietsen en e-bikes.

Rutger de Vries Sales Manager

Het Multicycle team wordt verder versterkt met een nieuw gezicht: Rutger de Vries. Hij is deze maand aan de slag gegaan als Sales Manager en is in deze rol eindverantwoordelijk voor het sales- en marketingbeleid binnen Multicycle. Ook hij is geen onbekende in de branche. Rutger draait al sinds 1999 mee. Rutger heeft in diverse commerciële functies voor Accell Nederland BV gewerkt en was de afgelopen jaren actief als Internationaal Sales Manager bij Spanninga Metaal. De Vries: “De reacties op de nieuwe collectie zijn erg positief en het Multicycle team is zeer gemotiveerd. Ik kijk er dan ook naar uit om samen verder aan het succes van Multicycle te bouwen!”

Lees ook

Versterking verkoopteam Multicycle

Multicycle blijft op en top Nederlands

Reageer op dit artikel